Thursday, August 18, 2011

Rumah belum berkemas

As salam,

Semoga ibadah puasa kita hari ini diterima oleh Nya, insyaAllah.
Rumah kawan-kawan sudah berkemas ke? *ngee*
Tanya ni bukan apa, saya pun tak start kemas lagi. Mood itu belum sampai lagi. Belum teruja lagi nak beraya.
Ramadhan dah semakin hampir ke penghujungnya.
Rasa macam tak berapa nak ummmphhh Ramadhan saya tahun ni, pasal saya tak berapa nak sempat terawikh lama-lama, mengaji lama-lama.
Almaklum, dengan 2kids (banyaknya alasan). Nak 1000 daya kan, tak nak duduk diam sajalah. Tepuk dada tanya iman.

Ok, ini hall rumah kami. Kecik je, tak besar mana. Rumah teres 2 storey kan.
Kat hall ni, ada 2 cabinets tinggi corner. 1 letak favourites stuff encik abang, like model cars, aeroplanes, motorcycle etc. 1 lagi cabinet letak all those cenderahati yg kami beli bila pergi mana-mana and gambar family. Tp dalam gambar bawah ni tak nampak sebab saya snap dari tangga.
Then ada sofa 3+2+1, coffee table dan tv cabinet.



bersepah hall...


Plan nya nak relocate cabinet tv dan sofa. Tp tengokla macam mana nanti, kena tunggu encik abang free.
Langsir tu pun nak tukar lain, tak beli pun langsir baru tp my mom bagi langsir time saya bertunang dulu. Langsir tu masih nampak baru dan cantik, sebab my mom lepas majlis tunang tu terus simpan dan tak pakai dah.
Tak larat nak buat seorang diri. Apa pun kerjasama itu penting kan :)
Satu hal lagi, toys Husna ni pun nak kena relocate, encik abang cakap remove saja. Hehe. Kesian pulak anak ummi tu, kang tercari-cari pulak playtent dia tu.



playtent ni kat bawah tangga letaknya...


Kawan-kawan dah berkemas ke?



KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

16 comments:

Diana @ bilakukatacinta said...

umah sis tak berkemas.. umah kita..tak de bendan ak kemas.. maklumlah.,newlyweds..kosong jek umah..heheh...takde banyak barang.. perabot tak beli lagi..luassss mate memandang

Zefa NorAsmara said...

Kak zefa baru kemas ruang tamu pertama.. lain2 ruang masih bersepah2.. (ntah bila nak kemas).. tp rumah kak zefa kecik je, teres setingkat.. :D

NM02 said...

belom lagi..

tapi umh ai kemas ke tak ke sama je... sebab berdua je kan...

MrS. F!zA said...

kita pon belum bekemas..igt wiken ni bru nk pasang lgsir raya..weeee

~ana~ said...

jgn kan huda, ana ni pun x buat apa2 lg..rumah x kemas lagi, biskut raya x buat lagi..bj nak balik kg x kemas lagi..hu3x...bnyk nya nak kena buat...

Myra Jay said...

Samala kita belum berkemas gak, tp tak pe sebab balik kpg :) Bila dah seminggu raya baru kalut kat rumah sebab masa tulah baruuu jiran2 lak mai beraya :)

A N A K - A N A K K U said...

uwaaaaa akak x kemas lagi, nnt kemas, ade je y wat sepah...tp mcm huda gak nak relocate lek smeua perabot....heheheheh

*azni* said...

ohh,belum lg..kemas kejap kang bersepah balik..huhu..tp takpe,sebab tak raya kat sini,raya kt kg.. :)

SyidaGorjes said...

mmg blom stat kemas pun.....takpe, akak cuti stat 25hb sempat nak kemas utk raya!

ummu muhammad said...

kami lagi parah..tak tahu nak mule kat mane kesepahnnya ni hehe

KSWSK said...

kemas pas blk dr kg..hehehehe

aanie said...

x kemas pun sb xde org nak dtg pun...hehe...lagipun raya kat kampung...

Mask-roll said...

huda..oklah tu..xdelah sepah sgt... normal la..anak dah 2 kan..heheh

mamaAliff @ salmi said...

tak larat nk kemas la huda, kemas kejap da sepah balik. aliff suka benor punggah toys dia kalau kita kemas. eee...dah la tgh sarat ni lagi la btmbh2 malas..ngeee...ntah bila la betul2 nk kemas utk raya..

Ya ALya said...

hehheh.....ya duk dgn family kan,biasa memang kemas berjemaah la.....yg ni alhamdulillah bilik ya dah siap cat,tukar tikar,langsir,ni semua atas bantuan kerjasama adik2 n abah ya...ya nak buat sorang tak larat,mahu terberanak terus....kikiki

Kak Aya said...

belum kemas sb kalau kemas pun kejap je bersepah semula.



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi