Friday, August 12, 2011

Suka mengira

As salam dan selamat pagi semua :)

Rasa fresh sikit pagi ini, cuaca ala-ala mendung. Semalam kami berbuka di luar untuk pertama kalinya di Swiss Garden Hotel & Resort Lumut. Alhamdulillah, makan sampai kenyang :)

Entry semalam, tak sangka pula ramai juga yg sama macam saya. Cepat sedih :) Hope Salwa dan hubby bahagia selamanya, insyaAllah.

Hari ini, mari kita mengira bersama Lukman. Hehe. Saya noticed, Lukman ni suka mengira orangnya. Time dia duk diam, kang tiba-tiba je tangan dia duk menggapai-gapai sambil mulut ngomel cakap jerman dia. Jarinya tu seolah-olah seperti count somethingla. Dia duk perhati jari-jarinya yg runcing tu sampai juling matanya :)

Selalulah saya atau abahnya sakat, "Lukman kira apa?"...
Oh ye, tak silap saya...time preggy dulu Lukman kantoi time scan. Doc cakap baby tengah mengira kan :) (read: SINI)

Comel je tengok dia duk mengira. Tak kisahla Lukman, nak kira ke, nak berzikr ke, apa-apalah. Yg penting kamu membesar dengan sihat :)




kantoi tangan tengah kira apa tah :)






ni nampak flash, terus turun kan tangannya :)



Siapa suka mengira?



KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

17 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

pandai mengira, dulu amanda pon camtu, kata mak ieda pada ieda,"dia mengira berapa byk ko pinjam duit dia" hahahaha!

A N A K - A N A K K U said...

heheheh geram tgk jejari luqman tuue...mcm nak tlg kira sekali..mane husna x gigit...hahahaha...dia duk membilang hari tue bila nk leh main ngan kakak dia

ezan said...

lukman kira duit ummi & abah dia.. hehehe. pandai!

Myra Jay said...

heheee, kecik2 dah pandai mengira nie bagus :)


Kak, insyaAllah malam nie @ pagi esok myra akan terjah Lumut :)

Acik said...

saya! ssaya suka mengira! saya sangat sukakan nombor! :)

geram tengok baby tu .. comey!

NM02 said...

hahaha

sama mcm bambam..masa kecik2 suker mengira

~ana~ said...

swiss garden hotel n resort..tmpt ana honeymoon dulu..heh3x..

ee geram la tgk lukman ni...rs nak gomol2 je..:)

ajumohit said...

Tgh Kira brp lama lg nk raya kot hihi, x sbr nk pki Bj melayu ye

yatie chomeyl said...

lukman tengah kira berapa agaknya duit raya yg bakal di terima tahun ni hehe

Faryza said...

lukman nk njadi pegawai bank kot..
heheh

KSWSK said...

beso kang leh jd bisnesman ni..pandai kira untung rugi

SyidaGorjes said...

tembam betul jari lukman tu.
riffa skg suka dukung, dia tak tau ke mommy dia ni cekeding?

|| NaFiRaa || said...

bakal jadik pakar matematik nih.. cam abang adi putera.. heheehe..

eB ezrin said...

bakal enginner gaks kot? :)
ps: rayer kat ner?

Mask-roll said...

hehehh jari lukman nie...hoho geyam! lbih kuang cam kakak dia gak dl... chubby! pastu annti dah bsr kuwus cam abg Harith..hohoho

::NureeN:: said...

nk dukung luqman la... nak ambil berkat ehheh kot2 ada rezqi nureen nk anak lelaki.. ;)

eima said...

bambam nye jari ... geget bleh ???



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi