Monday, August 15, 2011

Weekend cuti memasak

As salam semua,

Apa khabar hari ini? :)
2 hari berturut-turut saya cuti memasak, Sabtu dan Ahad.
Encik abang bagi cuti, saya ikut je la kan :)

Hari Sabtu, beli lauk je ada 4 jenis lauk semuanya. Siap beli kuih muih bagai. Alhamdulillah semuanya licin dimakan oleh kami termasuk Husna. Malam lepas terawikh siap pergi jalan-jalan sekitar Manjung dan beli nasi kukus ayam berempah untuk moreh. Pun kami makan sampai habis :) Logikla kan, saya fully breastfeed Lukman. Sangat mudah rasa lapar. Mujur berat turun dengan elok sepanjang Ramadhan ini.



*credit google*


Hari Ahad, petang semalam saya dah keluarkan ayam ikan dari fridge. Lepas tu, encik abang cakap, tak payah masakla. Dia ajak pergi Giant. Sampai Giant, kami masuk restoran KFC. Bayar pakai kupon RM10 x 3. Just tambah RM2 je untuk bakinya :) Kami makan sampai licin, siap beli apam balik kat pasar malam.



*credit google*


Hari ini kena masakla pasal dah 2 hari makan makanan luar. Pagi tadi sahur buat nasi goreng dan goreng telur. Sedap pulak. Rindu masakan sendiri :) Tengah fikir nak masak apa petang ni...

Weekend lepas apa aktiviti kawan-kawan?




KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

ajumohit said...

Seronok baca kisah huda, mcm tulah isteri ni kan, hari2 pikir menu pagi Dan mlm...;)

::NureeN:: said...

sama la.. x tau nk masak apa sgt.. slalu mintak suggest asben.. semlm buat ikan masak sweet sour, grg sayur campur wit soso tiram, pastu telur bungkus.. asben puji melambung2.. sbb nureen mmg jarang masak tp klau masak perggghhh terangkat (ni angkat bakul sndri nih)

nieda said...

weekend lepas nida punya aktiviti buat biskutraya..tiba2 mood rajin plak. Padahal awal2 dh ckp kt husband nk beli je, entahler mmg minat bab baking2 ni

^effa^ said...

same la kita.. effa pulak husband suruh masak. tak suke beli luar.. adoi pening tak tau nak masak ape.. ;)

Myra Jay said...

Last Weekend Myra p Lumut, p bukak posa rumah adik :)

Fariz Finie Family™ said...

wah nasi kukus... faveret tu... :)

eima said...

besh pulut kat atas tu ....
sedap nye....

Ya ALya said...

huda masak apa pun,pasti sedap.....hehheheeh



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi