Thursday, September 15, 2011

1st time pakai shawl...hasilnya...

Saya tak pernah pakai shawl sehinggalah tiba-tiba saya teringin nak mencubanya beberapa hari yg lalu.
Bila saya pakai, encik abang kata nampak lain dan weird.
Alahai, weird sangat ke bang? Biasanya saya pakai tudung bawal or tudung sarung tu je. Sebabnya pakai shawl ni kan banyak step nak dibuat, saya pula jenis nak cepat...Saya suka labuhkan bahagian dada (memang dituntut dan wajib dalam Islam)

Shawl ni hadiah dari Nia, saya pernah jadi top referrer blog dia. 1st timela saya merasmikannya :)
Apa pendapat anda? Teruk sangat ke rupa saya bila pakai shawl ni? :)



cun ke?:P


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

20 comments:

NM02 said...

kite rasa kekok kalu pakai shawl.. yu rasa mcm tu tak? hehehe

ummu muhammad said...

tak teruk tapi cantik lagi pakai tudung yang macm kat header tu hehe

p/s: admire kat gigi huda..cantik tersusun ;D

Myra Jay said...

Nampak tembam sikit.. :)

Takpela kak bila selalu pakai elok la nanti, mungkin sebab 1st time tu yg suami akak nampak cam pelik sikit..hehee


p/s : Esok lepas jumaat kitorang akan gerak ke Manjung :)

Zefa NorAsmara said...

Cun banget!! Cuma muka nampak lain sikit.. :D

eB ezrin said...

ok :)
kalo mekap pink sgt2 la lawo.. percayalahhhhhhhhhhhhh (ct la kunun ;p)

yatie chomeyl said...

maybe sebba inner tu ke belakang sgt, sbb tu nampak weird sikit. tarik inner ke depan lagi, then belit kemas2. letak pin atas kepala..maybe x weird dah lepas ni hehe

Salina@IbuAqil said...

x pelik pun.. cuma mungkin x biasa je lg tu.. dah berkali2 pkai nanti abe mu pandang x lepas nnt.. eceih!! ;p ina dlu memula nak pakai shawl pun camtu.. macam x confident.. tp skrg ok gak shawl ni.. lilit je.. asal kemas & sopan.. ;)

~ana~ said...

mmg nmpak lain sikit la muka huda bila pakai shawl ni...:)

aanie said...

kena kemas2 sikit shawl tu baru ok kot..biasalah 1st time pakai...sy dulu pun cmtu..sampai skrg kot terkial-kial lg..hehe...

cik abe kita pun x suka kita pakai shawl..dia lbh suka kita pakai tudung awning je...huhu...

ajumohit said...

Mula2 Pakai mmg Cik Abe rasa pelik huda, nnti klu Kita dh lama Pakai barulah Cik abe tgk slalu ;), inner tu huda ke depan skit jadi muncung, pastu shawl tu belakang skit atas Kepala tu, takpe lelama msti pakar dh ;)

KSWSK said...

wa dl memula pkai pun lebih kurang cenggitu jgk.bl dah pakai slalu ok..kita dah tau nak adjust ikut muka

nanakimie said...

chantek je sis:)

|| NaFiRaa || said...

cantek jer.. hehehehe..

zura x reti pakai shawl nih.. tak pernah pon try.. takut nanti nampak sgt muka ku yang bulat nih.. mueheheh

::NureeN:: said...

ok la.. pandai pakai shawl nureen x reti & x pernah nk try.. ;p

fieda said...

ok la tu..lama2 nanti mesti dh biasa..saya pernah try jgk tp x minat la sbb nak kena lilit2 ni..pakai tudung awning jgk la yg sng..hehehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ok aje..
haah, blh aje labuhkan bhgn dpn tu..
wat ala2 arab pun chantik..
kena refer tuto la, ai pn salu gak refer tuto.. hihihi.. =)

Myra Jay said...

InsyaAllah kak, tengok dulu smpai Manjung kul brapa, sebab kami bertolak pun dalam tgh hari camtu..

syariza09 said...

rasanya inner tu kena tarik depan lg.

hani@debumelukut said...

cantik pun..Huda aje yg rasa kekok.

anisalya said...

shawl ni kena dengan orang memang cantik. ada orang tak sesuai pakai shawl. macam saya la. husben pun tak suka tgk sy melilit entah apa2 kat kepala. hahaha...



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi