Wednesday, September 21, 2011

Progress Lukman @ 4mo up to 5mo

Masa Lukman genap 4mo hari tu saya tak update pun pasal progress dia. Raya punya pasal kan, mana sempat nak taip entry :)

Next week Lukman insyaAllah akan cukup 5mo.

  • semakin kemas apabila memegang sesuatu barang, 1 tangan pun boleh :)
  • sudah mula kenal orang, dan menangis bila dia rasa dia tak nak orang lain dukung dia
  • sudah laju meniarap sendiri semasa hari raya ke 3
  • suka guling-guling dan mengengsot ke semua arah, paling suka mengundur ke belakang
  • pandai berdiri sendiri bila kita biarkan dia pegang playgym (tp still kena monitor belakang dia, takut jatuh)
  • tak suka dibaringkan lama-lama, if can dia nak berdiri saja
  • suka layan zikir macam kakak dia
  • masih minum susu ummi (sikit lagi nak dapat diploma breastfeeding)
  • pantang kakak dia gelak, dia pun bantai gelak
  • kalau kakak dia nangis, dia pun join nangis

Itu je kut progres Lukman takat ni. Dalam 4 bulan ini, Alhamdulillah kesihatan Lukman walafiat kecuali ada selsema and batuk sikit before raya hari tu. Demam belum pernah lagi.

Jom layan piccas Lukman yg suka berguling dengan buku kain lembutnya itu :)








Happy reading :)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

Zefa NorAsmara said...

Catatan yg baik huda, besok lukman dah besar boleh baca juga.. :D

eB ezrin said...

wowweeeeeee mkn comel & mkn bijak :)

|| NaFiRaa || said...

olololo.. tomeynye..bulat2!!! nak gigit2 jek rasa..

Nadiah Sidek said...

besarnya buku lukman ^_^

So Shy Lady said...

salam huda,

sronok tngok ank mmbsr kan. t.pnh dmm lg ke? bagus tu...skrg musim batuk, akak pun dh 2ming btuk2

::NureeN:: said...

membesar bagaikan juara.. mcm iklan milo tue hehehe ;p

Myra Jay said...

Yeah, baby Lokman yg pandai tengok kamera dan berinteraksi :-)


Good boy :)

MrS. F!zA said...

weee..bila tgk budak umor sebaya luqman ni rindu sgt nak ada baby..anak dh besar kan tu yg trgin baby plk..hihi



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi