Friday, October 14, 2011

Check up Lukman 5mo

As salam,

Saya nak update pasal check up Lukman masa 5mo. Boleh ummi lupa nak bawa Lukman ke klinik. Appoinment supposed last week 2nd Oct. Sudahnya terlajak sampai Selasa baru ni. Itu pun sebab terbaca blog Nafira, baby Delisha pun dah pergi jab 5mo. Lukman yg tak pergi-pergi lagi :)

So, Selasa pagi tu kami bawa Lukman ke klinik Yasmin as usual. Memang situlah klinik panel kami pun :)

Berat = 8kg
Panjang = 66cm

Lukman dapat 6 ubat sekaligus, so next mo untuk 6mo tak perlu datang ambil jab lagi. Next jab masa Lukman setahun nanti, insyaAllah.

Dan Alhamdulillah, Lukman tak demam lepas kena jab 6 ubat sekaligus. Dia memang baby yg kuat. Masa kena cucuk tu je dia ada nangis sikit lepas tu dia cool balik.

Progress terbaru (untuk catatan ummi), dia dah mula mengeluarkan lidahnya. Terjelir-jelir. Ibu saya cakap, dia macam nak tumbuh gigi. Tapi saya duk rasa-rasa tak ada pulak. Kenapa ek? Siapa ada pengalaman anak suka keluarkan lidah? :)

Suka guling-guling, punggung dah naik tinggi macam orang nak merangkak pun ada, also dah aware nama dia bila kita panggil "Lukman!" Cepat-cepat dia menoleh.


ummi kamu ni lukman baru try2 pakai serum,
cantik tak kulit saya? :P


Ok itu saja kut takat ni, nanti saya update lagi :)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

13 comments:

fieda said...

go baby go...

amboi..ummi luqman pakai serum safi rania gold ker..?

eB ezrin said...

cantik... tp lukman plg comel :)

~ana~ said...

cool la lukman nih...:)

Myra Jay said...

Maybe nak tumbuh gigi tu :)

Ok gak Huda nampak cam cekang je muka tu sikit.. :)

Puan ApasH said...

Hannah pon ske main2 lidah gitu..Tapi sampai skang belum ada gigi lg..

Zefa NorAsmara said...

Cepat je rasa masa berlalu.. alhamdulillah, byk dah perkembangan Luqman. Kzefa pun setuju tentang gigi tu, cuma kadang2 ambil masa juga gigi tu nak keluar. wallahua'alam.. :D

Izan Ishak said...

kejap je dah 5 bulan ye lukman. dah besar!

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

good boy la lukman ni..:))

berat lukman lebih sekilo dr ziqry n pnjg lebih 2cm dr ziqry..sgt geram tgk lukman yg putih gebuss ni..

perkembangannya sama la mcm ziqry suka guling2 kan..

eT said...

wah...leh tahan berat lukman...
ammar 6bulan x p cucuk lg...mak pak dia asik sebok jek...huhu

Salina@IbuAqil said...

cantek2.. :D

MrS. F!zA said...

darwisy msa umor lukman dah ada gigi sbtg kt depan..hihihi..tp jlan lmbt jgk..

wan nurul hezrina said...

mungkin lukman nk keras gusi.blum tumbuh gg lg cuma keraskn gusi sblm gg tumbuh..air liur jd byk n jelir lidah sb gatal..kus semgt lukman..pandai dah..

waah pakai serum.class gitu..hehe

ajumohit said...

Cantik kulit huda, nmpk sekata... Jap je lukman dah 5 bulan ye, nk mrgkak la angkat2 montot tu



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi