Thursday, June 21, 2012

1 Syaaban

Alhamdulillah, pejam celik dah berlalu Rejab. Now tiba Syaaban. Next insyaAllah rezeki kita akan bertemu lagi Ramadhan.

Pagi tadi saya terjaga hujan lebat turun menerjah Manjung. Mungkin tempat lain pun alaminya. Jam 5 am. Sayangnya, saya lagi tarik selimut ada...bukan nak bangun tahajjud ke apa :) Time macam ni la kita nak ambil kesempatan bangun sujud kepada Allah kan mohon keampunan, doa kita insyaAllah akan makbul. Anggaplah, saya ini hanya insan biasa yg jarang-jarang solat tahajjud cinta kepada Allah :) Picisan saja. Janganla ikut fiil saya ye.




So, apa lagi Syaaban dah datang. Jom tingkatkan amalan as preparation before Ramadhan is coming. Peluang dah ada, just tinggal kita je nak grab sebanyak-banyaknya. Sekian, tazkirah tak seberapa dari saya :)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

Ummu Muhammad said...

ummi tak bangun husna yg bangun heehhe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

Alhamdulillah..
semoga kita sama² meraih pahala di bln Syaaban ni & diberi kesihatan yg baik utk memperbanyakkan amalan baik di bln ramadhan plak..
ramadhan kalini totally different bg saya, lost a part of life rasanya.. ;-((((

|| NaFiRaa || said...

tomeynye~

kat shah alam tak hujan pon~ :(

Nia said...

saya kena ganti puasa..huhu..habis ganti puasa aje terus ramadhan..

Myra Jay said...

Syaaban menjelma bermakna Ramadhan menanti..

Alhamdulillah masih berpeluang dipertemukan dengan Ramadhan lagi ;)

saffiya_aleesya @ echa said...

salam kenal yer..saya singgah dan follow sini..jom jemput singgah ke blog saya

::NureeN:: said...

hehehe.. sama arr terjaga 3 kali sbb emir lapar susu tp x der plak nk tahajud kan :P

nieda said...

sejejap je dah syaaban.semoga kita semua bertemu dgn ramadhan



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi