Tuesday, June 05, 2012

Husna & Lukman bertemu Ustaz Don

Assalam, 

Lama sungguh tak update blog kan, rasa macam dah kaku nak menulis di sini. 
Saya jarang update blog, aktif di FB :) 

Alhamdulillah, hari ini saya nak coret something special. Tentang pertemuan kami sekeluarga dengan Ustaz Dom Daniyal Don Biyajid. Ceritanya begini, petang Jumaat lepas, suami tanya saya. Dah check email? Saya jawab, tak bukak email pun...kenapa?
Suami jawab dengan memberi sekeping kertas comel. Dalam kertas tu tertulis ada sessi ceramah oleh Ustaz Don lepas solat Maghrib.

Macam kera mendapat bunga, eh ye ke? Entahla, saya bantai je peribahasa tu :) Saya cakap nak pergi bang...mesti pergi :)

Suami pun macam dah faham perangai si isteri. Maka, kami pun jam 7 pm tu dah siap-siap bergerak menuju ke stesen tempat suami bekerja. Kat TNB je pun, TNB Jana Manjung. Kami sampai, ustaz Don pun baru sampai bersama mak dah ayahnya. Memang anak soleh, bawa mak ayah pergi bekerja :)

Dan kami sempat bergambar mesra dengan beliau. Husna and Lukman dapat bersalaman dengan ustaz Don. Ustaz Don usap kepala Lukman. Katanya, "rambut sama macam rambut Ustaz...hehehe" 

Ceramah beliau bermula selepas Maghrib, berlangsung selama 1 jam. Alhamdulillah. Saya dan suami memang sangat galakkan anak-anak kami bertemu atau dibawa ke majlis agama. Itu lebih baik kan, dari kita bawa anak-anak ke tempat tidak sepatutnya seperti panggung wayang atau sebagainya. Memang mereka tak faham sebutir apa pun, tapi itu sebagai menggalakkan mereka ke arah Islam bermula sedari awal usia mereka.




Moga kita sebagai ibu bapa dapat menjadi contoh yg baik untuk anak-anak kita, insyaAllah.



KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

~ana~ said...

waaah...best nya dpt jumpa ustaz don...

huda, bila nak kembali aktif tulis blog mcm dulu2?

yatie chomeyl said...

wah beruntung lukman dpt jumpa ustaz don. harap2 besar nanti lukman boleh berceramah sama2 dgn ustaz don pulak :)

oranglidi said...

salam, puan.
maap krna menyimpang dari tajuk entri tp sy nk ucap trimakasih ttg entri ke taiping. huhu. info2 sgt berguna bg sy itu hari.

Huda said...

oranglidi - welkam.tq sudi jengah blog sy :)

Ummu Muhammad said...

untungnye husna n lukman kecik2 dah dapat jumpe ulama muda ;)

p/s: rindunye kat ummi husna n lukman tuw ;)

Myra Jay said...

InsyaAllah Aminnn...
Bestnyer dapat bertentang mata dengan Ustaz Don ;)

wan nurul hezrina said...

alahai beshnyer..femes jap=)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi