Wednesday, June 20, 2012

Kek for Husna

Sebab apa saya tulis tajuk kek for Husna?
Kerana, Husna yg request ummi dia buat kek untuknya. Saya jarang atau lebih tepat cakap tak ada bakat langsung nak buat kek ni. Saya tahu makan je :)

Demi anak tersayang, saya cuba juga membuatnya. Lagipun dia suka makan kan, so kita buat je la. Kalau beli kang belum tentu sedap. Nak order dari teman-teman semuanya jauh-jauh belaka. Kalau boleh pos, lain pulak rupanya kek tu bila sampai kat tangan :) So, saya google resipi dan beli bahan-bahannya and terus buat.

Alhamdulillah cubaan pertama menjadi. Saya belasah je buat memangla ikut resipi. Tapi sebab niat tu ikhlas nak buat untuk anak-anak dan suami makan. Maka, memang jadila dan sedaaaaappp! (bukan masuk bakul) Saya marah tau bila orang yg berniaga benda makanan tapi dia masak atau buat asal ada je, bukan niat menjual tu dengan seikhlas hati. Kalau kamu masak sedap-sedap dan orang makan pun sedap confirm orang akan beli dari kamu saja. Betul tak? :)

Ok, jom tengok kek for Husna ni.




first time buat...choc rice penuh atas kek :)



setelah dipotong...marble kaler oren, pink dan hijau pandan...



 kali ke 2 letak colorful rice sebab husna yg request..
marble kale oren dan pink saja


 

kali ke 3 buat pun dia nak colorful rice...layan je la :)
marble kaler keladi, hijau pandan dan pink..



 time ni panas lagi baru keluar oven, husna dah tak sabar nak makan :)


Alhamdulillah, nampak sedap kan? Next project baking marble cake esok insyaAllah. Saya ada juga try buat muffin. Tapi saya rasa saya lupa snap gambar kut. Duk belek dalam camera, tak ada. So, kenala tunggu next project untuk muffin :)





KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

15 comments:

*azni* said...

demi anak..benda yg tak penah kite buat sblm ni pasti kita buat kerana anak kan?share la resepi huda...

Myra Jay said...

Sedapnya...

Dah lama tak makan kek marble;)

Cik Ecah said...

ok la tu!!
ce kongsi resipi heheh sedap tgk tuu :)

Izan Ishak said...

wahhhh...rajinnya huda membaking! nampak sedap sangat tu...

k.izan dah lama tak buat kek2 ni huda. tapi dah 2 hari berturut2 ni dok buat roti pizza je sbb bujang2 kecik tu request...

Nadiah Sidek said...

family kata sedap je pun dah puas hati, kan? :)

yatie chomeyl said...

rajin ummi ny abuat kek tp tu la demi anak kan, mak sggup buat apa saja

yatie chomeyl said...

rajin ummi ny abuat kek tp tu la demi anak kan, mak sggup buat apa saja

Ummu Muhammad said...

comel jue husna dah pandai request ummi kek lagi..ni sampai 3 kali buat nih..memang terbaiklla!!

p/s: huda kite memang tak reti..takde oven agaknye hee

Ummu Muhammad said...

comel jue husna dah pandai request ummi kek lagi..ni sampai 3 kali buat nih..memang terbaiklla!!

p/s: huda kite memang tak reti..takde oven agaknye hee

syariza09 said...

wahhh...ok la tu, first time buat trus menjadi. tp mmg betul la, kalo kita buat ikhlas & sepenuh hati, mmg sedap la kek tu. sama gak ngan meniaga, kalo asyik cut bahan jer, resipi kek yg asalnya sedap trus jd x sedap..huhuhu

Ardini Humaira said...

teringin nak buat kek :D nyammm

nieda said...

niat iklas mesti menjadi sedap..rindunya nk baking2.,

|| NaFiRaa || said...

sedapnye~ pandai buat kek sendiri.. kagum~

Huda said...

nak resipi ke? nnti sy tulis :)

wan nurul hezrina said...

sedapnya nampak huda=)mesti selerajer husna mamam



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi