Tuesday, July 31, 2012

Choclate chip ala famous amos

Assalamualaikum, selamat pagi semua :)

Dua malam lepas, saya ajak Husna buat choclate chip cookies. Dia punya excited tu siap tunggu saya dari start prepare bahan and mix all the items. Lepas tu, dah time nak bentuk-bentukkan cookies tu dia pun cakap, "ummi, kakak nak tolong boleh?..." erm...ok saya cakap pergi wash her hand first. Then, dah basuh tangan, dia pun mulalah singsing lengan bajunya. Oh Oh! Saya cakap, ummi buat, Husna just letak dalam tray. Dia pun agreedla. Dia susun cookies tu dalam tray. Hehe. Dah boleh jadi masterchef cilik anak ummi ni :)

Tadaaa..hasil cookies yg kami buat malam tu. Dapatla 1 balang. Serius bau dia yg semerbak lepas siap dibakar tu menjadikan kami anak beranak tak sabar nak ngap! :) Lukman pun suka...adeh, belasahla yang gigi kamu baru 4 batang.

inilah rupanya...


Esok lusa saya plan nak buat lagi sebab yg ini dah tinggal 2-3 keping dalam balang. Nak buat lebih sikit so, Jumaat boleh bawak untuk anak-anak buah kami kat Sg.Buloh tu, Plan weekend ni nak ke sana and shopping sikit kat Sogo or Jalan TAR. Monday cuti nuzul Quran kan for Perak.

Siapa dah start buat kuih raya?


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

13 comments:

Myra Jay said...

Sedapnya, boleh la p beraya rumah Huda makan kuih ni ;)

Myra tak start buat lagi, sibuk niaga kat Pasar Ramadhan ;)

*azni* said...

azni beli je thn ni..rsnye tak buat sbb tak larat nk bersilat dgn 2 hero tu..hehe..

Huda said...

myra - jemput2 dtg beraya :)

azni - hehehehe..xpe..beli pun sedap gak kan..

Nia said...

haha,..teruk sangat saya puasa kot Huda, tengok biskut pun dah telan air liur nih.

nieda said...

Sedapp

Ardini Humaira said...

bestnye kalo dapat buat sniri.. mood wat sekut dni ada tapi asyik spoil je sejak tikus suka masuk waktu sahur huhu

eB said...

jemput ar kami skali dtg berayer
^____^

|| NaFiRaa || said...

alahaiii.. bestnye buat kuih berjemaah ngan anak..hehehe

Ya ALya said...

sedapnyer...huda bg alamat umah yer..ni email ya fizalya82 @yahoo.com

aanie said...

x buat kuih raya sb biasa beli je...tp thn ni mcm teringin nk buat tp oven xde...huhu....

::NureeN:: said...

thn ni order je kot hehhe.. nk buat, alahaiiii....

Izan Ishak said...

ni yg buat teringin nak makan cookies jugak ni. rajin huda buat...

k.izan mcm biasa mmg tak pernah buat pun kuih2 raya. beli yg dah siap aje...

~ana~ said...

ana x buat lg biskut raya, dok sibuk shopping, padahal biskut org tempah makin bertambah..huhuhu...



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi