Friday, July 27, 2012

Kuih buah melaka untuk iftar day 6

Assalam,

Alhamdulillah, bertemu kita pada Jumaat pertama di bulan Ramadhan. Puasa macam mana kawan-kawan?
Semalam saya buat kuih buah melaka. Dah lama tak buat, teringin lak nak buat. So, alang-alang ada tepung pulut dalam kabinet terus la membancuh bersama air.

Tang kale pulak bermasalah :) Tak perasan kale hijau dah habis, so saya belasah pakai kaler merah :) Asalkan rasanya maintan sama kan :) Kelapa parut saya minta tolong suami belikan on the way balik from office.

kuih buah melaka versi puan huda :)


Petang ni tak tahu lagi nak masak apa, masak simple je kut yg penting kita ikhlas nak masak untuk suami berbuka :)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

9 comments:

Ardini Humaira said...

sedapnyee.. petang ni nak cari jugaklah :)

|| NaFiRaa || said...

petang semalam beli kat bazar..hehehe
zura tak sempat masak lagi.. tunggu weken nih lah~

eB said...

tringin la plk..
^_____^

::NureeN:: said...

semlm bru mkn warna ijau.. nk wat sndri x pass lg hahaha

nadia arrumaisha said...

kalau saya kan, memang suke sgt buat kueh neh...cepat and ringkas

~ana~ said...

huda, pening kan hari2 nak mikir nak masak apa utk berbuka..

nmpak menarik plak buah melaka warna merah nih...

~ana~ said...

huda, pening kan hari2 nak mikir nak masak apa utk berbuka..

nmpak menarik plak buah melaka warna merah nih...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

kuih feberet eija ni,
eija pun try masak semalam, menjadi..:)

betul tu yg penting rasanye maintain sedap, kaler tu belakang kira..hehe

Myra Jay said...

Sedapnya kuih Melaka, selalu dok tengok kaler hijau :D



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi