Monday, August 13, 2012

Kek Oren Gebu

Assalamualaikum dan hi,

Apa khabar kawan-kawan hari ini?

Puasa ok tak? Alhamdulillah, masih diberi peluang untuk kita meneruskan ibadah puasa pada tahun ini kan :)
Siapa pernah makan kek oren? Saya baru first time try buat, Alhamdulillah menjadi kek nya, rasa pun sedang elok cukup rasa. Kek oren ini saya buat khas untuk abah in law dah lama dah abah in law cakap-cakap nak kek oren. Saya pun as daughter in law yg baik hati :), buatkanlah untuk abah in law. Hehe.

Saya buat last Saturday, alang-alang suami cakap nak balik rumah PIL buka puasa, saya pun lepas Zuhur tu terus ke dapur buat. Lepas sejam siap dibakar and bawa balik rumah PIL.Tak jauh mana rumah kami dengan rumah PIL dalam 45-50 minit perjalanan. Alhamdulillah, dapat pujian yg memberangsangkan sehingga kembang hidung saya dibuatnya dari mak and abah in law :)

kek oren versi saya

Kek ni. lepas keluar oven dia tak berapa manis, setelah disejukkan baru rasa manisnya.


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

Myra Jay said...

Memang bangga kan kalau dapat pujian ;) Okla nanti jangan lupa jamu kek ni ye..hahaa :)

Ummu Muhammad said...

lembap je nmpk..tgk pun d sedp..

p/s: husna tk request nk lg ke huda?

Aju Mohit said...

buat berbuka pose memang sedap ni huda, selamat hari raya juga buat huda and family ye...

|| NaFiRaa || said...

tengok pon dah terliur.. mesti sedap neh~

eB said...

musti sdp. nmpk moist :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

eija pun baru buat ahad lepas, tp x berapa nak menjadi, rasanya ada tp rupa nye x berapa menarik..

hudanya orange cake nmpk menarik sgt..:)

wan nurul hezrina said...

meh pos kat nurul cket huda=)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi