Monday, August 13, 2012

Persiapan raya --- baju raya

Persiapan raya tidaklah beriya sangat, biasa-biasa saja.
Saya punya baju kurung tahun ni actually 2 pasang saja...tup2 dia jadi beranak pinak pulak. Apa-apa pun syukur Alhamdulillah sebab semua tu Allah yg bagi pinjam kan :)

Mari tengok dekat-dekat baju raya saya.

kumpul banyak-banyak pakai time raya...


1 - baju kurung riau cotton english (tak sengaja beli) sebab bff saya yg jual kat FB. Boleh search Fabe Houz. Saya support biz member je :)

2 - baju kurung riau juga plain bersulam di hujung lengan dan kaki baju. Kain untuk baju ni dah lama mak cik saya bagi dia beli kat Singapore, bulan 5 hari tu saya hantar tempah. Konon nak pakai pergi kenduri kendara tapi tak ada kenduri kendara yg saya attend, so postpone pakai time raya nanti insyaAllah

3 - baju kurung moden kain cotton berlabuci ni, saya tak sengaja beli masa jalan-jalan kat Greentown, Ipoh before puasa hari tu. Suami kata, belilah..dia offer sekali tu je :) Saya pun, tak nak rasa terkilan kalau tak beli, terusla beli :)

4 - baju kurung riau gold tu pulak tema kami this year. Sedondon dengan Husna, saya beli kainnya kat kedai dan tempah dengan tailor.

5 - last baju kurung riau red kotak-kotak, ini pun tak sengaja beli actually nak pakai masa kenduri kahwin adik lelaki saya bulan Jun hari tu, sudahnya tak pakai-pakai juga, saya pakai baju lain time tu. So, postpone pakai time raya jugalah :)

Itulah kisah di sebalik baju raya saya sampai jadi 5 pasang tahun ni. Kalau tak dan pakai, saya postpone lagi pakai raya haji pulak ye. Hehe.

Kawan-kawan macam mana? Jangan membazir ye, sila amalkan macam saya...kumpul-kumpul sekaligus jadi banyak baju raya :)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

6 comments:

~ana~ said...

ana pun style huda, klau x pkai bj tu, buat raya je terus..:)

Ummu Muhammad said...

yg merah kkotak2 tu mcm kite punyelah tapi warne hijau..baru je beli kt jusco dekat rumah nenek hari sabtu lepas heheh

p/s: tak ingat tengah brpntang ;P

Huda said...

ana - tu la pasal..peram je..

Huda said...

um - sama ek :) leh sedondon kita :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

eija pun ala kadar jerk, thn ni 3 pasang, tu pun sbnrnya kain lama tp baru siap..hehehe..

yg lebihnya cuma utk anak2 jerk..:))

wan nurul hezrina said...

nurul kalau baju kurung beli mmg tak bazir sbb leh bawak g kerja=)banyak lebihkan anak2..mata kalu shopping ahulukan anak2 jer



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi