Friday, August 03, 2012

Tak dapat keberkatan sahur

Assalamualaikum.


Alhamdulillah, Jumaat kedua menyusul hari ni. Masih diberi peluang untuk berpuasa.


Malam tadi lepas terawikh, suami ajak keluar. Husna pun belum tidur lagi, sukalah dia abah ajak jalan-jalan malam. Lukman je dah terlelap tapi tak lama tu dia dengar orang bising-bising dia pun jaga. Kami ke reatoran nasi ayam mama kat Manjung ni. Supper la kiranya. Makan chicken chop dan nasi ayam. Lukman makan berselera abahnya suapkan nasi ayam. Husna nak chicken chop je. Lepas makan kami balik rumah dalam jam 11 lebih. Suami keluar nak ke stesen jap tengok progress work outage katanya. Saya pun tidurkan our kids...perut kenyang mudah pulak tidur anak-anak ni :)


Jam 3am saya tersedar suami pulang. Saya ingat dia terus tidur rupanya jam 4 baru tidur sebab online dengan ipad. Saya perasan time tu...ok takpela tidur jap nanti pukul 4.30 saya bangunlah nak sahur.


Tup tup saya tersedar jam 6.30 am. Huhu. Memang sadis. 1st time puasa tahun ni kami berdua tak bangun sahur...memang hari ini dalam sejarah. Tak dapat keberkatan sahur :( Harapnya saya bisa bertahan sampai ke petang...insyaAllah.


Published with Blogger-droid v2.0.2


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

11 comments:

Ardini Humaira said...

InsyaAllah...
dni kalo tak sahur memang lemau sket badan.. huhu

bunga_rose said...

owh, kitorang dah 2 kali tak terjaga sahur.. tp alhamdulillah, boleh bertahan..

Myra Jay said...

InsyaAllah boleh punya..

Mujur supper jugak semalam, at least dapat cover ;)

Huda said...

dini - tu la..mudah2 an bisa :) insyaAllah..

bunga rose - alhamdulillah, mesti dah biasakan :)

myra - mujur makan beriye malam tadi :) hehehe..

|| NaFiRaa || said...

InsyaAllah.. boleh tahan.. mesti badan letih sgt sampai tak terjaga kan~

wan nurul hezrina said...

nurul ada terlajak sehari..dengan menyusukan mmg mengigil tapi alhamdulillah masih penuh puasa setakat nie=)

eB said...

insyaallah boleh. tp kalo ari2 mmg x leh nk thn :)

Huda said...

Zura - tu la..mudah2 an dpt bertahan..amin

Huda said...

Nurul - mmg gigil dah ni :) lukman kuat nyusu..

Huda said...

Eb - tabah je ari ni :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Mmg rasa x sedap bdn kalau x dpt bgn sahurkan,
eija pun ada gak terlajar sahur..
pstt..hari ni pun terlajak sahur lagi..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi