Thursday, August 09, 2012

Tukar duit raya

Assalamualaikum kawan-kawan,

Pagi-pagi ni meh kita cerita pasal duit raya. Kami dah pun selamat tukar duit raya untuk tahun ini. Budget adalah lebih sedikit dari tahun lepas. Kami tak payah susah-susah pergi bank tukar sebab adik saya yg kedua tu kan memang kerja bank, exec finance kat bank islam. So, sms dia minta tolong tukarkan and boleh pakai duit dia dulu pulak tu :) Dia kata, esok raya baru bagi balik duit dia. Baiknya adik, kakak dan abang iparmu sayang sama kamu :)

Kawan-kawan dah tukar belum? Masa saya sms adik saya tu, dia cakap kena tukar on that day jugak sebab duit RM5 and RM10 kat bank dia dah nak habis. Mak aih, duit baru pun cepat habisnya kan. Kami tukar RM5 dan RM1 saja. Senang. RM10 kang, cepat pulak habisnya bila bagi-bagi kat anak orang :) Hehehe.

Amalan bagi duit raya ni bukan apa, sebagai salah satu cara untuk kita share dan sedekah kat orang juga kan. Time ni la kita boleh bagi dengan seikhlas hati sebab orang tak tahu jumlahnya, kita pun bila nampak anak orang datang beraya takkan nak biar mereka pulang macam tu je kan.

duit ni saya pinjam dari google je :)



KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

*azni* said...

kat opis azni ni dorg kumpul2 pastu g tkr,lgpun bank kat bwh opis jer..azni pon tukar duit singgit dgn 5hinngit je..

Myra Jay said...

Myra ari ni baru nak tukaq duit raya... :)
Dah alang2 GOV dapat BONUS kan ;)

Huda said...

azni - best la gitu kan.senang keje..x yah beratur pjg :)

myra - wah bonus dah masuk ye, syoknye..alhamdulillah :)

Ummu Muhammad said...

baru tny akak keje bank..die ate lambay bgtau die..byk dah habes..duet lame jelah heeh

|| NaFiRaa || said...

belom tukar lagi..huhuhu

ShimaSalleh said...

En. boss husband yg gi tukarkan hahaha... Bleh ekk suruh bos yg gi bank hahaha.. bos cina pulak tu hihihi

wan nurul hezrina said...

nurulpun dah tukar wit baru=)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi