Monday, September 03, 2012

Baby Maher

Assalam,

Lama tak update blog, busy manjang. Minggu lepas sibuk dengan open house kecil-kecilan di rumah kami. Hari Isnin jemput jiran-jiran tetangga. Hari Rabunya pula, jemput 1 department suami dengan family mereka. Bayangkan, sibuk nak masak sendiri dengan gulung popia, goreng bihun, mee, nuggets and fries. Memang busy. Sate je kami order :)

Minggu ni tak ada open house dah, tapi kalau ada yg nak datang beraya kami sentiasa menerimanya dengan senang hati. Jemput ye, mana-mana blogger yg sudi nak datang.

Ok, back to the topic. Kan dah tersasar. Cerita tentang anak buah saya yg pertama di belah saya. Anak sulung adik bongsu saya, kahwin this year end of Febuary dan dapat baby beberapa hari ummat Islam sedang berpuasa. Baby dia premature, tak sempat-sempat nak keluar :) Berat 1.8kg saja. Baby boy, terpaksa dikeluarkan sebab Nadia my sil discan ada fibroid sebesar biji oren di tempat laluan baby nak keluar tu. Dan dan juga dah ada bukaan 3cm and air ketuban semakin sedikit. So, doc decided keluarkan melalui tingkap. Alhamdulillah now baby and umminya sihat saja. Boleh pergi beraya lagi :) Oh ye, nama penuh baby Maher Rifqy.

Happy dapat anak buah pertama saya hadiahkan playmat brand simple dimple. Tak kisahla Maher sangat kecil lagi asalkan dia dapat hadiah yg best from mak ciknya ni.

kecil je kan? ini dalam dakapan adik saya aka Pak Langnya...



KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

*azni* said...

takpe,walaupon lahir kecik pasni akan membesar dgn sihat dan bak juara..betul x..

Myra Jay said...

Kecik dan comel :)

InsyaAllah kalau ada rezeki kami akan sampai rumah Huda seklai lagi, bergantung pada keadaan ye..

eB said...

lahai comlenyer. tahniah :)
kalo air ketuban skit mmg kena premature la jwbnyer. cam aerish dolo... 8 bln dh lahir. hu3

aanie said...

comey....mesti mak dia minat maher zain nih..hehe...

|| NaFiRaa || said...

alahaiii.. keciknye..
dah boleh kuar wad ke tuh?? tak kena tahan kat wad?

Zie said...

wah tahniah huda..

Cik CT said...

Org dulu slalu bandingkan baby yg kecik besar saiz botol kicap..hihihi...:) moga baby maher jd ank yg soleh..:)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

alahai comel jerk baby maher,
w/pun kecik insyaallah cepat jerk mmbesar ni nnti, mcm anak buah eija yg twins tu dulu lahir kecik 2.02kg jerk tp now dh 3 bulan ni bkn main bambam lg dia...



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi