Thursday, September 20, 2012

Lukman belajar solat

Assalam,

Hari ni baru semangat nak tulis blog. Balik dari bercuti rasa lemau lagi macam dalam mood bercuti, nanti-nantilah saya up cerita kami jalan-jalan ke Port Dickson last weekend ye :)

Ok, ini perihal si kecik saya baby Lukman yg comel lote tu (motif puji anak sendiri? suka-suka :))
Saya pakaikan kopiah kat kepalanya, then bentangkan sejadah di hadapannya. Dia pun berdiri atas sejadah tu. Bila saya sebut je Allahu Akhbar, dia pun secara spontannya bongkok seperti hendak sujud. Tak ada takbiratul ihram, tak ada qiam, tak ada ruku' terus nak sujud ye :) Tengoklah gambarnya, pakai jumper je...hehehe...

cubaan untuk sujud :)

Tak apa, first time kan Lukman. Slowly nanti ummi ajar step by step cara bersolat yg sebenar. Kakak Husna dah pandai ikut abah solat, tapi bacaan tah apa-apa dia sebutnya :P




KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

16 comments:

~ana~ said...

alhamdulillah...:)

::NureeN:: said...

bagus.. ajar dari kecik kan huda, mcm elesya dlu pon gini jgk :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

time ni lah mereka semangat nak belajar bersolat kan, belajar melalui apa yg selalu dia lihat..Alhamdullillah..

eB said...

alahai... sejok mater memandang :)

|| NaFiRaa || said...

alahaiii.. sejuk perut ummi dia..:)

*azni* said...

alhamdulillah..ank2 kecik ni terang hati..cepat tgkp klu diajar apa2..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

Alhamdulillah..
sejuk perot auntie gak tau!

Huda said...

:)

Nadiah Sidek said...

hihi. kalau shakir pula, dia solat duduk. sihat walafiat tapi solat duduk :p. ada masa dia berdiri waktu takbir, lepas tu terus sujud..hehe..ikut suka dia je

Ummu Ilham said...

masa kecik2 paling senang nk ajar..:)
comel..:)

Aju Mohit said...

alhamdulillah suka tgk gelagat diorg ni kan huda, moga lukman jadi anak yg soleh insya allah

duniafana said...

hehe..comel aaa...anak saya da pandai doa makan

Myra Jay said...

Wahhh anak solehah ni :)

Myra Jay said...

opppsss silap, anak soleh :)

Ummu Muhammad said...

abah n ummi die solah solehah.insyaAllah anak2 pun menurun dgn mudahnye..

p/s: alahai pak lebai tu bile mau berjumpe dgn lebai2 disini hehe

wan nurul hezrina said...

nurul skang nk ajar merah jugak.dia tak lekat lg klu pakai telekung.huhu..ni nk ajar dia bertudung



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi