Monday, September 10, 2012

Mangga oh mangga

Assalam dan selamat petang!

Dah petang baru terasa nak update blog.
Sebelum tu, nak minta ampun maaf kat Kak CT dan Nieda sebab saya tak dapat menghadirkan diri ke rumah anda berdua last weekend. Niat di hati tu memang nak sangat bertembung mata dengan kalian tapi apakan daya, kami anak beranak keletihan, tambah pulak kakak Husna and adik Lukman selsema. InsyaAllah di lain waktu ye :)

Ok, mangga. Apa kes mangga ni?
Last week dapat seplastik buah mangga ada dalam 6 biji buah mangga sederhana besarnya dihantar oleh pak cik jiran sebelah rumah saya, memang dia tanam mangga depan rumah. Punyalah suka hati ini dapat makan buah mangganya yang harum manis itu. Sedap sampai jilat jari ok! :)

Husna and Lukman pun suka mangga, so mereka boleh join ummi makan sampai habis. Abah je tak suka mangga kan :)

dah tinggal 4 biji ketika gambar ini diambil :)

Nampak tak kesedapan buah mangga itu? Sedap kan, so sesiapa peminat mangga boleh lah ke kedai buah-buahan berhampiran untuk membelinya sendiri. Kalau dekat dengan rumah saya boleh saya bagi sebiji :)




KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

9 comments:

*azni* said...

antara buah feveret azni nih..setappp!!

|| NaFiRaa || said...

waahhh..sedapnye.. mesti manis kan~ kecur air liur tengok mangga tuh~

adianiez AIDA said...

mangga!!!
da lama x makan mangga... sejak bersalin ari tu!
feveret aida 2 ~ mangga & tembikai merah :)

~ana~ said...

sedap ni huda..buat jus pun sodappppp...:)

Nadiah Sidek said...

akak pun suka manggga tapi suka yang manis je :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

sedapnyer ni..
sy mmg antu mangga.. hahah

Izan Ishak said...

seronok dpt jiran yg sgt2 baikhati. k.izan pu baru berangan nak tanam pokok pelam depan umah ni... doakan buah cepat2 ye...

::NureeN:: said...

nureen pon dpt mangga dr opimate, sedap :P

Huda said...

Sedap kan :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi