Tuesday, October 02, 2012

Bila bulan haji tiba

Assalam dan selamat pagi,

Apa khabar semua?
Pagi ini saya agak feeling sikit, kerinduan pada sesuatu.
Saya rindukan suasana itu...yg mana peluang itu datang pertama kali dalam hidup saya. Hanya Allah yg tahu perasaan ini bila kita rindukan Nya.

Labbaika Allahumma Labbaik
Labbaika la syarika labbaik
Innal hamda wanikmata
Lakawal mulk, la syarika la

Saya rindu nak ke sana lagi, tambah-tambah bila tengok khabar haji di astro oasis atau di tv Al-hijrah. Feeling tu terus hadir dan membuatkan air mata ni tiba-tiba laju turun. Ya Allah, semoga ada peluang lagi untukku lagi, untuk solat di rumah Mu dan ziarah makam Nabi Mu. Moga kita semua berpeluang untuk ke sana suatu hari nanti, insyaAllah. Amin~

Tahu tak? Husna bila nampak gambar Kaabah di tv, dia akan ulang cakap "kita nak pergi lagi tak?...esok kita pergi lagi nak?"

Hai anak, kalau lah Makkah tu dekat dengan Malaysia, tiap-tiap hari ummi dan abah bawak kamu wahai anak :)

Moga suara hatinya ini didengari Allah, insyaAllah one day nanti Husna and Lukman berpeluang ke sana lagi. Itu doa ummi.


rumah Allah, Kaabah

Lukman, ummi doakan ada lagi panggilan untuk Lukman for the next time...insyaAllah

rindu sangat, hanya Allah yg tahu...untuk Husna juga :)

lagu waiting for the call by irfan makki




KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

NM02 said...

insyaAllah...

~ana~ said...

moga di murah kan rezeki utk huda sekeluarga agar dpt pergi lg....

Qaseh Suhaida said...

InsyaAllah...moga dipanjang umur dan di murahkan rezeki utk ke sana lagi...

salam kenal...

|| NaFiRaa || said...

InsyaAllah~ moga hasrat hati kita semua tercapai.. amin~

nieda said...

nieda yg belum pernah sampai pun teringin sgt..moga one day ada rezeki untuk sampai sana..amin

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

bijak husna, Insyaalah..kalau ada rezeki x kemana kan

wan nurul hezrina said...

huda doa2kan nurul juga supaya dapat ke sana..insyaallah teringin sungguh nak ke sana



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi