Monday, December 23, 2013

Ads Nuffnang menari-nari di blog Ummi Husna Lukman

Alhamdulillah, walau pun dah lama saya tak aktif berblog seperti dulu...rezeki nuffnang sentiasa ada.
Banyak perkara saya update tentang Shaklee. Mungkin itu salah satu punca nuffnang masih meletakkan kepercayaan yg tinggi terhadap blog saya ini. Terima kasih nuffnang.

Ikut hati nak cash out duit nuffnang ni, syukur tak banyakla macam bro Eyriqazz atau Ben Ashari tapi ada juga setelah diperam hampir 2 tahun.






Ini antara iklan yg masih menari-nari di blog saya. Ada 4 ads. Mudah-mudahan ianya akan mekar berkembang dan membuahkan hasil.

InsyaAllah, saya akan cuba aktif semula berblog. Tunggu mood datang ye.

Tuesday, December 17, 2013

ESP dengan HARGA RUNTUH!

Assalamualaikum, hai apa khabar semua?
Jom lihat kenapa ESP dijual bertin-bertin setiap hari? Ada offer best sempena Y.E.S!


ESP dijual bertin-tin setiap hari. Ramai yg dah jatuh cinta dengan ESP ni kalau nak tahu. Apa itu ESP?

Apa itu Energising Soy protein (ESP)?
✔ Energizing Soy Protein yang TERBAIK
✔ Memberikan Tenaga yang BERPANJANGAN pada TUBUH
✔ tiada kolestrol dan laktosa
✔ minuman berkhasiat
✔ mempunyai 14gm protein soya
✔ ia telah terbukti secara klinikal dapat membantu anda kekal bertenaga selama berjam-jam
✔Air yg digunakan untuk mencuci bagi mengeluarkan bahan penting seperti isoflavones, genistien dan daidzein juga menyediakan anda dgn kebaikan keseluruhan soya
✔Non- Gmo ( tidak mengubah secara genetik ) protein berasaskan tumbuhan yg memastikan kacang soya shaklee bebas daripada kacang soya yg diubahsuai secara genetik


Risiko kekurangan protein dalam badan kita (secara umum):

Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
Kidney disease (penyakit buah pinggang)
Liver (penyakit hati)
High Cholesterol (kolesterol tinggi)
Low blood pressure (tekanan darah rendah)
Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
Poor vision (Penglihatan kurang baik)
Irritability (Badan menggeletar)
Fatigue (Letih lesu)
Weakness (Lemah)
Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)





Pilih salah satu gabungan ESP di atas dan sms/whatsapp ke 0122479113.

♡ Gabungan ESP yg paling HOT ♡

1. ESP + vitamin E complex: anti-oxidant yg kuat, memulihkan kemampuan reproduktif, kecantikan, membaiki kesan parut
2. ESP + Omega Guard: membantu perkembangan otak janin utk ibu hamil, memelihara fungsi sendi dgn mengurangkan keradangan, menguatkan daya ingatan, mencegah penyakit salur darah (kolestrol, stroke, darah tinggi),
3. ESP + lecithin: pemecahan lemak dan cholesterol, menghalang obesity, menghalang tekanan drh tinggi, meringankan sembelit, tingkat daya ingatan
4. ESP + Vita lea (multivitamin): kesihatan optimum, kecergasan tubuh, pelengkap nutrition dan nutrients, meningkatkan metabolism
5. ESP + alfalfa: membantu mslh keputihan, mencuci darah, melawan alahan, mengurangkan asid di dlm badan, membaiki penghadaman. Alfalfa bagus utk "colon cleansing".
6. ESP + GLA: control hormone estrogen dan testosterone, menolong kawal PMS (seperti mood swings, retensi air), melambatkan menopause, membaiki mslh kerap kencing dan prostat lelaki,
7. ESP + ostematrix: menguatkan tulang, kuku rapuh, gusi berdarah, meringankan stress, mengimbangkan pH tubuh krn kalsium adalah mineral alkali, gastric, sukar tidur, anxiety
8. ESP + zinc: membaiki diabetes, mencepatkan pemulihan luka/lepas bersalin, membaiki mslh prostat (zinc dpt meningkatkn kiraan sperm)
9. ESP + performance drink: sesuai utk mereka yg aktif (bersukan) atau bekerja dlm kepanasan, menggantikan air yg hilang ketika beraktiviti lasak, membekalkan electrolyte kpd tubuh, cegah dehydration, kawal paras gula, juga sesuai utk student yg tidur lewat malam.

#shakleeindependentdistributor
#shakleeomegaguardhargaruntuh
#sayajual
#shakleeesphargakasihsayang


ESP retail price RM150. SPECIAL price sila sms/whatsapp saya ye. 0122479113.

***
Sepanjang Disember 2013 ini promosi beli 6 botol Omegaguard anda dapat secara PERCUMA sebotol lagi. Rebut peluang ini sebelum promosi tamat pada 31 Disember 2013.


Malahan, jika anda beli 6 botol Omegaguard Shaklee sekaligus (berkongsi bersama rakan atau saudara) anda layak mendapat FREE MEMBERSHIP Shaklee (save RM65)



================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.


Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
SMS/WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

COD area Kluang, Johor
 
Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.  


Friday, December 06, 2013

Bantuan kepada mangsa banjir

Assalamualaikum, sempena hari Jumaat yg mulia ini, ayuh bantu mereka di saat mereka memerlukan bantuan kita. Moga Allah berkati usaha murni kita semua.
Hulurkan bantuan anda sama ada melalui serahan barang keperluan atau wang tunai melalui beberapa tabung berikut:











MOHON SEBARAN!!

OPS BANJIR DMPNS KE PAHANG, JOHOR, TERENGGANU.






Salurkan bantuan kewangan, pakaian terpakai, keperluan solat, keperluan kebersihan diri, makanan dan perubatan, air mineral dan selimut ke Pej. DMPNS bermula
5/12 (kha) jam 3 ptg
6/12 (jum) jsm 3 ptg
9/12 Isn dan seterusnya jam 10 pg.
(Fokus brg ialah selimut dan air mineral, brg2 yg dialu-alukan)




Bantuan kewangan sila bank-in ke akaun Bimb 12083010031760. Dan sms ke Bendahari slps transfer dibuat.

Jadual untuk bergerak ke lokasi2 tertentu akan dibuat dan akan dimaklumkan sedikit masa lagi. Kpd yg ingin membantu, sgt dialu-alukan.

Sebarang pertanyaan, sila hubungi SU DMPNS 019-2744470.








Tuesday, December 03, 2013

Omegaguard Minyak ikan TERBAIK!

Promo pada bulan ini sahaja!

Harga runtuh sepanjang Disember 2013.

Omegaguard Shaklee Beli 6 PERCUMA 1





 Anda perlu mengambil Shaklee Omega Guard sekiranya anda:

■ Ibu hamil - (perkembangan otak bayi dlm kandungan, kurangkan risiko lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi slepas bayi dilahirkan)

■Ibu menyusu - (perkembangan otak bayi)
Kanak2 (Usia 0-6tahun adalah peringkat umur yg sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yg yg pintar perlukan makanan yg kaya dgn asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. dan bagus utk sistem imunisasi kanak2,asma,eczema)

■ Individu yang ingin mengawal berat badan - (omega 3 meningkatkan hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat)

■Individu yg ingin meningkatkan kepekaan, daya ingatan dan kecekapan kerja

■Lelaki yg mementingkan kesihatan - memelihara dari penyakit jantung, strok, obesiti, kencing manis dan byk lagi

■Wanita yg mementingkan kecantikan (flawless skin) dan kesihatan (tulang dan sendi)
 

Info Omegaguard Shaklee

Anda layak mendapat harga promo untuk semua set di bawah ini sepanjang Disember 2013.

Set Buasir Shaklee

Slimming set premium Shaklee

Set kesihatan wanita Shaklee

Set anak pintar dan sihat Shaklee

Set ibu hamil Shaklee

Bakar dan pecah lemak dengan Shaklee


Set Gout Shaklee

Set Kesihatan Sendi Shaklee


***
Sepanjang Disember 2013 ini promosi beli 6 botol Omegaguard anda dapat secara PERCUMA sebotol lagi. Rebut peluang ini sebelum promosi tamat pada 31 Disember 2013.


Malahan, jika anda beli 6 botol Omegaguard Shaklee sekaligus (berkongsi bersama rakan atau saudara) anda layak mendapat FREE MEMBERSHIP Shaklee (save RM65)


================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.


Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
SMS/WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

COD area Kluang, Johor
 
Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.  


Thursday, October 24, 2013

[TESTIMONIAL] Shaklee Collagen Powder: Sembuhkan Alahan Kulit

Assalamualaikum, selamat pagi semua pembaca :)
Hari ini saya nak share sebuah testimonial berkenaan Shaklee Collagen Powder yg membantu sembuhkan alahan kulit seseorang. Bagi yg mempunyai masalah yg sama seperti ini boleh cuba amalkan Shaklee Collagen Powder ye. 
------------

Alhamdulillah,syukur sangat-sangat,hari ni dapat jugak saya berkongsi hasil keberkesanan Shaklee Collagen Powder. Sejak saya berpindah ke Kuantan ni,memang saya mengalami alahan pada tangan. Paling teruk adalah pada jari.Saya pun tak pasti,samaada saya alah pada air ataupun sabun yang ada kat umah..tak pun tak sesuai dok kat sini kot..muahahaha...Yela,masa dok kat Selangor dulu,rasanya guna sabun yang sama je..ke kandungan sabun-sabun tu berubah ikut tempat kot..huhuhu...ishhh,ni yang nak kena bertukar pada basic H ni....

Oklah,balik pada apa yang saya nak kongsikan pada rakan-rakan semua. Kalau sebut je Collagen atau kolagen,semua orang dah tau,nak cantik ler tu..Yup,memang tujuan asal saya ambik Shaklee Collagen Powder ni untuk cantik..(cantik kat mana ntah,rasanya mcm ok je semua..ahaks). Tapi bila umur dah mula masuk 3 series ni..kenala prepare apa yang patutkan...hakhakhak...

Saya ni memang culas sangat nak telan vitamin..Nasib baik ESP tu bancuh ngan air,jadi nak tak nak,pagi-pagi tu ESP dah jadi as part of my breakfast. Kebetulan plak,stok vitamin untuk diri sendiri habis plok,dah la masa tu tengah kursus kat Kedah,3 minggu plak tu..kalau dah kursus memang tak sempat la nk mengorder...huhuhu...tapi yang jadi saya tak risau,masa 3 minggu kat Kedah tu,gatal-gatal dan alahan pada jari saya sembuh...memang totally ok..







Nak jadi cerita,balik je ke Kuantan,tak sampai 3 hari je,alahan pada jari saya muncul kembali tanpa diundang..aiyakksss..saya memang tidak menyukainya...Mula la saya dok godeh-godeh stok vitamin yang ada kat umah...Sekali,jumpa pulak sekotak Shaklee Collagen Powder dok kt bawah kotak stok..(ni la bila kes rajin sangat mengemas..hahaha)..ape lagi..dok fikir,baik aku amik..

Memang masa saya mula-mula ambik Shaklee Collagen Powder,saya tak pernak terfikir yang alahan yang saya alami ni akan sembuh dan ok...Tapi Alhamdulillah,syukur sangat-sangat,dengan izin Allah sekarang alahan dan gatal-gatal dah bertambah kurang dan hampir sembuh..ni baru amik 4 sachets..sehari 1 sachet. Saya amik masa breakfast sekali dengan ESP. Ni saya kongsikan gambar alahan pada jari saya...





Pengambilan Shaklee Collagen Powder sembuhkan alahan

Ni baru ambik 4 sachets..alahan yang saya alami dah hampir sembuh...dalam sekotak Shaklee Collagen Powder ade 15 sachets. So,rasanya,dah boleh agak la kan kalau saya abis consume 1 kotak Collagen tuh..Lepas ni dah kena ubah mind set dah..Collagen ni bukan sahaja untuk cantik,tapi untuk sihat jugak. So,sapa-sapa yang ada alahan,boleh try Shaklee Collagen Powder ni...Orang kata sambil menyelam,sambil minum air..Kalau nak cantik,kena pastikan badan kita cukup sihat..barulah hidup lebih bermakna.


Testimonial saya copy dari sini:
http://mysufisecret.blogspot.com/2013/05/shaklee-collagen-powder-sembuhkan.html


Sepanjang Oktober 2013 ini promosi beli 6 kotak Shaklee Collagen Powder anda dapat secara PERCUMA sekotak lagi. Rebut peluang ini sebelum promosi tamat pada 31 Oktober 2013.

================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.


Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
SMS/WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

COD area Kluang, Johor
 
Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.  


Monday, October 21, 2013

Vitamin C 500mg Sustain Release dah RESTOCKED!!!

Assalamualaikum rakan-rakan sekalian :)
 
Alhamdulillah, hari ini dapat khabar gembira Vitamin C 500mg Sustain Release sudah available di semua branch Shaklee. Jom sms/whatsapp saya 0122479113 untuk dapatkan harga kasih sayang ye.
 
Kalau anda nak beli sendiri dengan walk in ke branch berhampiran pun boleh sila gunakan id saya 907781. Confirm dapat beli pada harga ahli. 
 
Ok jom kita baca sekilas lalu info tentang Vitamin C ini. Sebotol ada 180 biji. Kegunaan selama 6 bulan sebab kita cuma perlu makan sebiji sehari. Beli 2 botol terus untuk kegunaan setahun. Dan jimat sekali postage kan :)
 
 
 
 
MANFAAT UTAMA :
  • Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  • Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
  • Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.
  • Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  • Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
  • Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Antara simptom kekurangan Vitamin C :
  • Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemah
  • Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar
  • Luka yang lambat sembuh
  • Mudah selsema / bersin
  • Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)
  • Mudah dapat ulser
  • Mudah demam / antibodi tak kuat
  • Gusi berdarah
  • Salur darah mengecil
  • Sakit sendi
  • Tanda lebam pada badan
  • weight loss (bukan kurus sihat tp kurus yang tak sihat, lemah dan kusam)

Perbezaan Shaklee (dengan Vitamin C yang ada di pasaran)
  • Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.
  • Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.
  • Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7biji setengah oren.
  • Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg..Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C..( elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dr cepat teroksida dan merosakkan sel)
  • Ada dalam bentuk yang boleh dikunyah
  • Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan.dilepaskan kedalam system tubuh secara perlahan mengikut keperluan.
Siapa perlukan vit c? - 
 
perokok, org yg mudah stress sebab stress akan memusnahkan vit c dlm badan, org yg makan pil perancang sebab pil perancang jugak akan serap vit c dan akibatnye vit c akan musnah cepat dlm badan, org yg nak cantik kulit atau yg ade masalah kulit berjerawat atau eczema perlukan vit c utk membina kolagen kulit yg sihat dan perbaiki tisu kulit, semua org yg inginkan kesihatan yg baik sebab vit c menyokong sistem imun dlm badan dan mengurangkan demam selsema yg berpanjangan..sebab tu dlm family wellness ade termasuk vitamin C antara vitamin yg perlu diambil utk semua org kerana vitamin C bersifat larut air dan ianya mudah dihapuskan dalam keadaan tertentu contohnya jika kita stress, berhadapan dengan cuaca panas dan banyak lagi keadaan.
 
================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.


Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
SMS/WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

COD area Kluang, Johor
 
Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.  


Sunday, October 20, 2013

Cantiknya dia, gebu dan anjal!

Assalamualaikum, hai semua!

Apa perasaan anda bila orang puji "wah! cantiknya dia, gebu dan anjal kulitnya..." ?
Mestilah dalam hati tu menggunung tinggi kegembiraannya kan sebab ada orang puji kulit kita kan.

Siapa pun dalam dunia ini mesti nak nampak cantik, berseri-seri dan menarik dipandang, kan?
Bagi isteri sudah tentu kecantikan hanya untuk tatapan suami.
Bagi yg bakal berkahwin, perlu juga tampak cantik dan menawan ketika di hari bahagia bergelar isteri.

credit gambar mr google

Bagi tujuan tersebut, saya ada sesuatu untuk dikongsikan bersama anda semua di luar sana. Rahsia yang bukan lagi rahsia kerana rasanya sudah ramai yg mengetahui khasiat dan kebaikan produk Shaklee. Paling menakjubkan apabila Shaklee menjadi fenomena dalam negara kita baru-baru ini. Banyak produk Shaklee yg tiba-tiba SOLD OUT dan mendapat perhatian ramai.

Saya menyukai khasiat Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee kerana setelah setahun lebih saya mengamalkannya, apa yg boleh saya simpulkan...ini memang wajib ada di rumah saya. Saya sukakan rasanya, khasiatnya sangat mengujakan kerana selain mendapat tenaga yg berpanjangan, kulit saya juga semakin cantik. Bintik-bintik hitam pudar. Kulit semakin cerah dan sekata. Dan yg best juga saya boleh slim dengan ESP :)

Shaklee Collagen Powder pula, merupakan produk yg baru beberapa bulan saya amalkan. Apa yg saya dapati, kulit memang rasa lembut, gebu dan keanjalannya terasa apabila saya mencubit pipi sendiri :) Ha...jangan tak percaya walaupun harganya mahal ianya menjadi rebutan ramai penggemar kolagen di luar sana kerana keberkesanannya dapat dilihat dalam masa 8 minggu penggunaan, insyaAllah.

Set Combo ESP + Collagen Powder

Memandangkan bulan ini bulan kecantikan iaitu bulan promosi Shaklee Collagen Powder, saya dengan rendah hati ingin menjemput saudara saudari yg berminat untuk mendapatkan set combo ESP + Collagen powder ini.

Harga istimewa saya berikan kepada anda. Malahan anda juga akan dapat free gift yg special dari saya.

Jika berminat, anda boleh hubungi saya dengan cara berikut...

Cepat hubungi saya sebelum promosi berakhir ye pada 31 Oktober ini!!!

================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.


Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
SMS/WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

COD area Kluang, Johor
 
Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 



Monday, October 07, 2013

Penangan Shaklee collagen powder, kulit cantik sehalus bayi



Assalamualaikum dan hai!

Lama tak menerjah entry blog kengkawan ye. Maaf kesibukan melanda diriku ini megalahkan Perdana Menteri :)

Cerita pasal nak cantik dan gebu siapa tak nak ambil tahu kan terutamanya wanita, anak dara, yg bakal bernikah, mak dara pun nak juga, lelaki pun nak cantik juga kulit mereka. Cantik yg bagaimana? Mestilah cantik yg nampak sihat tidak terlalu putih melepak, cantik yg kemerah-merahan, kulit bersih tanpa jeragat dan jerawat dan menambahkan keyakinan pada setiap individu bila di khalayak ramai.

Hari ini saya nak sembang sikit pasal kolagen. Dalam pasaran sekarang ni macam-macam jenis kolagen dijual. Ada yang mahal ada yang murah, ada yang perlu direbus, ada yang perlu dimakan begitu saja.



Bagi saya, pilihan di tangan masing-masing. Tak perlu memaksa pengguna untuk memilih kolagen yang bagaimana. Saya percaya pada yang semulajadi dan berkesan dengan izin Nya iaitu Collagen Powder Shaklee.

Mari saya ceritakan kepada anda di luar sana kenapa CPS menjadi pilihan saya?

Apa kandungan Collagen Powder Shaklee (CPS)?

Kandungan utama CPS adalah dari sisik ikan merah, iaitu salah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding kolagen haiwan yang lain. 

Ada 7 lagi kandungan tambahan iaitu:

  1.  Ekstrak Kerang-kerangan - Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata
  2.  Elastin dari kolagen ikan - Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. 
  3. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dna anjal
  4. Lactobasilus Acidophilus - Sejenis bakteria baik yang membantu untuk mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaa semulajadi sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen
  5. Ekstrak Pfaffia - Pfaffia juga digelar sebagai Ginseng Brazil yang bila diganbungkan dengan enstrak biji benih Camellia Japonica, dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan mebuatkan kulit lembut, lembap dan rata 
  6. Ekstrak biji benih Camellia Japonica - Mengandungi asid oleik, sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul, dan bahan antioksida semulajadi. Isoflavon yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas
  7. Vitamin C dan Vitamin B - Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen semulajadi yang melawan radikal bebas dan merosakkan kulit kita. Vitamin-Vitamin B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk mengahsilakan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.
Apa istimewanya Collagen Powder Shaklee? 

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu (melalui ujian klinikal) 







Macam mana bentuk Collagen Powder Shaklee? Serbuk ke pil?

Ianya berbentuk serbuk yang mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran. 1 kotak mengandungi 15 sachet di mana setiap sachet mengandungi 15mg.

Tahan berapa lama Collagen Powder Shaklee ni? 

Untuk kesan yang lebih optimum, disarankan ambil 1 sachet setiap hari. Jadi untuk satu kotak penggunaan selama 15 hari. Walaubagaimanapun, pengguna boleh juga ambil selang sehari (untuk 30 hari penggunaan). 

Macam mana aturan makan Collagen Powder Shaklee?

Macam mana aturan makan collagen shaklee sangat mudah! Hanya campurkan 1 sachet collagen bersama sebarang minuman kegemaran. Diambil sebaiknya pada waktu malam kerana waktu malam adalah waktu pembinaan semula kulit. Jika sudah consume ESP atau mealshake, boleh dibancuh bersama ESP dan mealshake. Antara resepi yang boleh dicuba bersama collagen adalah: - jus twister tropicana + collagen - Milo/Serbuk Coklat Cadbury +collagen - any fruit juice + collagen Pengguna bebas nk campurkan collagen dengan mana2 minuman. Asal sedap sudah.

Berapa harga Collagen Powder Shaklee? 

Shaklee Retail price RM298. SPECIAL PRICE boleh contact saya. Jangan terkejut, kenapa ia mahal? Harga collagen berdasarkan sumber yang diperolehi untuk menghasilkan collagen. Pastinya kerana kualiti yang dijaga untuk penghasilan collagen ini. Sumber dari ikan laut dalam adalah sukar untuk diperolehi. Jadi harga setanding dengan kualiti.

Siapa sesuai ambil Collagen Powder Shaklee?

Collagen sesuai diambil oleh mereka yang mengalami masalah berikut: 

  • Terdapat garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, 
  • Kesan bengkak bawah mata, 
  • Penglihatan kabur. 
  • Gusi yang tidak sihat 
  • Rambut kering dan bercabang di hujung 
  • Liang roma besar, pigmentasi, jeragat, kulit kering 
  • Garis halus pada leher 
  • Kulit hilang keanjalan, lebih kering. 
  • Kelihatan tua daripada umur sebenar. 
  • Organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan. 
  • Payudara dan punggung kelenturan 
  • Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi. 
  • Kulit senang pecah, pudar dan kekuningan
Bagaimana rasa Collagen Powder Shaklee

Collagen shaklee ada rasa macam ikan sedikit tapi rasa tu akan hilang jika dibancuh dengan minuman berperisa. Jadi jangan takut untuk mencuba.

Boleh tak Collagen Powder Shaklee diambil bersama product lain?  

Boleh tiada masalah cuma jarakkan pengambilan selama 2-3 jam.

Ibu menyusu boleh ambil tak Collagen Powder Shaklee?
 

Kebanyakan kandungan collagen powder shaklee adalah sesuai untuk ibu menyusu. Jika anda dan bayi anda boleh terima supplement alfalfa, bermakna collagen powder juga insyaaAllah tidak menjadi masalah. Malah ada yang beritahu setelah mengambil collagen, susu mencurah-curah. Jika tidak pernah menggunakan alfalfa, boleh juga menggunakan rules of 4 days. Iaitu cuba ambil collagen selama 4 hari berturut-turut, jika tiada kesan kepada bayi dan anda, bermakna anda boleh teruskan pengambilan. Tetapi satu yang pasti, kandungan collagen adalah semulajadi, no additive is added. Sekali lagi, jangan takut untuk mencuba.


TESTIMONIAL PENGGUNA Collagen Powder Shaklee






Sepanjang Oktober 2013 ini harga sekotak CPS tersangatlah murah dari harga asal. Berbaloi jika anda beli ketika tengah promosi, silap-silap buat stock untuk beberapa bulan.

Beli 6 kotak CPS anda bakal terima 1 lagi kotak CPS secara PERCUMA!

Kongsi dan beli bersama rakan-rakan juga dibenarkan, misal kata anda ambil 2, rakan lain ambil seorang 2, cukup 6 kotak anda order dengan saya, dapat lagi sekotak CPS untuk anda.

Cepat hubungi saya sebelum promosi berakhir ye pada 31 Oktober ini!!!
================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.


Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
SMS/WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

COD area Kluang, Johor
 
Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 



Monday, September 23, 2013

Elak STRESS dan STROKE dengan Shaklee

Cerita tentang Coq Health Plus Shaklee....jom baca!






Kita semua tahu serangan sakit jantung merupakan salah satu punca utama kematian di kalangan rakyat di negara-negara maju dan membangun seperti Malaysia. Hakikatnya, serangan sakit jantung bukan tidak boleh dielakkan. Cumanya, kita perlu menjaga jantung kita bermula dari sekarang. Salah satunya mengamalkan CoQHealth Plus Shaklee suplement terbaik untuk jantung

Mari kita berkenalan dengan CoQHealth

-PlusCoQHealth Plus ini ialah supplemen yang mengandungi campuran proprietari bagi Co Enzim Q10 , Vitamin E serta ekstrak teh hijau.
-Setiap botol mengandungi 30 kapsul lembut CoQ Health Plus.
-Bahan utama dalam supplemen ini ialah Co Enzim Q10 . Co Enzim Q10 adalah nutrien larut lemak yang dihasilkan dalam tubuh dan ada dalam semua sel.

Apakah peranan Co enzim Q10?
  Co Enzim Q10 boleh didapati melalui makanan kita seharian, seperti didalam daging lembu, ayam, brokoli, bunga kobis, kekacang, bayam dan soya. Namun akibat faktor usia kita yang semakin hari semakin tua, pengambilan supplemen Co Enzim Q10 amat disyorkan setara dengan kandungan Co Enzim Q10 dalam badan yang semakin merosot.
  Ianya paling banyak didapati di organ yang melaksanakan tugasan berat seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas. 






 

Peranan Co Enzim Q10 adalah:
menghasilkan tenaga dalam setiap sel tubuh terutamanya sel otot jantungbertindak sebagai antioksida ( melindungi arteri daripada pengoksidaan low-density lipoproteins(LDL) )melindungi arteri dari kolestrol 'jahat'.
membantu menggalakkan fungsi yang sihat untuk saluran darah termasuklah yang menyalurkan darah ke jantung

Kebaikan utama Co enzim Q10 ia dapat menangani serangan jantung. Jika kita didapati mempunyai rendah CoQ10 di dalam sel-sel otot jantung, maka jantung kita berisiko untuk gagal berfungsi dan menemui ajal.

-Kebaikan lain Co enzim Q10 adalah ia dapat mengurangkan simptom-simptom masalah jantung seperti sesak nafas, sukar tidur, dan bengkak.

Jadi CoQ10 penting untuk meningkatkan tenaga di dalam otot jantung, juga meningkatkan kekuatan jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan.

Siapakah yang sesuai makan CoQHealth Plus?
Sesuai diamalkan oleh sesiapa sahaja yang ingin mengekalkan tahap kesihatan yang terbaik. 





Bagi mereka yang sudah mencapai 3 SERIES, CoQHealth Plus adalah suplement wajib diamalkan kerana pada peringkat usia ini kandungan Co enzim Q10 mula beransur-ansur berkurangan. Pelbagai penyakit mula muncul semasa usia di 3 series jika kita tidak bijak menguruskan hal ehwal kesihatan kita.

Kebaikan CoQHealth Plus Shaklee
-menyokong pengeluaran tenaga dalam jantung
-menggalakkan dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan kolestrol 'jahat'
-membantu menambah dan mengekalkan tahap Co enzim Q10 dalam darah
-meningkatkan tenaga dan stamina diri.




kulit semakin cantik kerana CoQ 10 membaiki peredaran darah anda


Jantung merupakan kompenen paling berharga dalam tubuh kita. Pendek kata kalau jantung kita berhenti berdegup maka terputuslah amalan kita sebagai anak Adam di muka bumi ini. Jadi bagaimana kita nak pelihara jantung kita supaya sentiasa stabil dan sihat?
 

Marilah kita mengamalkan CoQHealth Plus Shaklee suplement terbaik untuk jantung.


Sepanjang September ini ada SPECIAL PRICE untuk semua peminat Shaklee.
Beli 6 PERCUMA 1 lagi botol CoQ Health Plus!
Harga terbaik sepanjang tahun!
Berminat boleh hubungi saya sekarang!




BEST TAKEN bersama Omega Guard Shaklee
 

================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.


Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
SMS/WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

COD area Kluang, Johor dan Sri Iskandar, Perak (by appoinment)

Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 

Wednesday, July 31, 2013

Tudung Chiffon 3 Layer size XL

Assalamualaikum wbt,

Salam Ramadhan. Hari ini dah hari ke 2 kita menjalani ibadah puasa. Alhamdulillah.
Kali ini saya bawakan siri tudung chiffon size XL pula, juga labuh untuk mereka yg gemarkan tudung labuh.
Labuhnya menutup depan dan belakang badan kita.
InsyaAllah menepati ciri-ciri muslimah bertudung labuh.

 Ciri-ciri tudung ini:
Awning: kain cotton (hard awning)
Material body: kain chiffon yang tidak jarang dan lembut (high quality)
Labuh dari dagu: 20inch ++
*warna mungkin sedikit berbeza dari warna sebenar atas faktor pantulan cahaya dan imej editing*
Harga PROMOSI!!!
BELI 1 HELAI RM69

BELI 2 HELAI RM130
delivery menggunakan poslaju, 
add (RM7/SM) | (RM9/SS)
Cara-cara untuk order:
Pilih kod tudung yang masih available.
SMS/WhatsApp: 0122479113 (Huda)
Emel: husnalilshop@yahoo.com
Jom cuci mata :)


warna-warna pilihan tudung chiffon size XL

kod C01

close up C01

kod C02

close up C02

kod C03

close up C03

kod C04

close up C04

kod C05

close up C05

kod C06

close up C06

kod C07 BOOKED

close up C07

kod C08

close up C08

kod C09

kod C10
close up C10

Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi