Tuesday, March 12, 2013

Makanan tambahan untuk ibu hamil


Disahkan hamil adalah perkara paling menggembirakan bagi ibu bapa yang memang tertunggu-tunggu kehadiran cahaya mata. Bila hamil, datang pula alahan yang tidak disangka-sangka. Bagi ibu hamil yang tidak mengalami alahan Alhamdulillah syukur, tidak ada rasa loya atau mual yang teruk.
 
Alangkah indahnya sepanjang tempoh 40 minggu yang bakal kita lalui itu dihadapi dengan mudah dan ceria serta bertenaga kan :) Semua itu bergantung kepada faktor dalaman dan luaran. Para ibu disyorkan relaks dan kurangkan stress supaya proses kehamilan berjalan dengan lancar, insyaAllah.
 
Pemakanan sewaktu hamil perlu diambilkira oleh ibu hamil kerana apa. setiap nutrisi yang terdapat dalam makanan yang dimakan akan membantu dalam proses tumbesaran bayi yang dikandung. Ibu pula dalam masa yang sama perlu memastikan kesihatan mereka sentiasa optimum supaya mudah untuk melakukan rutin harian dan menjalani proses bersalin kelak.

Semasa membuat pemeriksaan di klinik, biasanya kita akan dibekalkan dengan beberapa jenis vitamin seperti folic acid dan obimin tetapi tidak salah jika ada kemahuan, kita boleh laburkan sedikit wang untuk kebaikan si ibu dan juga anak yang dikandung. InsyaAllah hasilnya terbaik dan vitamin shaklee adalah dari sumber semulajadi dan alami.
 
Dengan Shaklee, kami mengesyorkan 5 suplemen asas untuk ibu mengandung, iaitu:

 • Energizing Soy Protein (ESP) : protein berasaskan soya non-GMO yang sangat baik utk perkembangan janin (sel terbentuk daripada protein) selain untuk membekalkan tenaga berterusan.
  Pengambilan disarankan sepanjang proses kehamilan.
 •  B complex : dilengkapi dengan asid folik dan 8 vitamin B beserta Folic Acid yang penting untuk saraf dan baik buat ibu hamil.
  Pengambilan disarankan sepanjang proses kehamilan.
 • Vitamin C : untuk menguatkan sistem imun badan.Pengambilan disarankan sepanjang proses kehamilan.

 • Vitalea : multivitamin yang dilengkapi dengan zat besi yang bagus untuk elakkan gejala anemia.Pengambilan disarankan sepanjang proses kehamilan.

 • Ostematrix
   : gabungan kalsium, magnesium dan vitamin D yang bagus untuk sistem saraf, pembentukan tulang bayi serta menghindari simpul biawak (cramp). Kalsium yang mencukupi juga 
   membantu proses meneran semasa kelahiran.Pengambilan disarankan sepanjang proses kehamilan.


   
  Untuk info lanjut, anda boleh hubungi saya:

  Nurulhuda Ab.Karim (Shaklee ID: 907781)
  SMS / WhatsApp: 0122479113
  FB ID: Huda Karim
  Emel: husnalilshop@yahoo.com
     Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
   
   
   

Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi