Wednesday, May 29, 2013

Fenomena Durian Crepe

Bukan musim durian pun boleh beli durian crepe :)

Sedapnya sehingga menjilat jari.. dulu kami selalu beli dc ni kat Nilai, tepi Giant Nilai ada seorang akak tu duduk bawah canopy jual durian crepe fresh. RM10 5 ketul. Memang sedap durian crepe dia, cream pun banyak. Kami beli sampai 3 boxes dan bawak balik Kluang. Sampai rumah terus masuk dalam freezer..tapi sebelum tu of course la dah ngap beberapa pcs :)

Semalam adik bongsu saya bawak balik durian crepe ke rumah mak saya. Saya tanya beli kat mana? Dia jawab kat Air Hitam ada jual. Lor ye ke? Tak pernah tahu pun. So pagi tadi kami ke Air Hitam jalan-jalan. Sampai kat Gerai Putu Bambu dekat traffic light pekan Air Hitam, terus ternampak ice box tulis Fenomena Durian Crepe.

Saya bukak box putih tu dan ambil 2 bekas durian crepe :) RM10 juga untuk 5pcs. Isi dia tebal juga dan sedap sangat-sangat. Yummy! Sebekas dah selamat, so tinggal lagi sebekas dalam freezer.

Siapa lagi peminat durian crepe ni? Hihi..Husna pun suka ok, 2 biji mesti masuk mulut dia dulu :) Lepas ni tak payah lagi nak exit tol Nilai semata-mata nak beli fresh durian crepe :)

sedap sehingga menjilat jari :)



KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

4 comments:

~ana~ said...

dah x banyak tmpt jual durian crepe skrg ni kan....

Aju Mohit said...

husna boleh geng ngan auntie, auntie pun suka sgt DC ni hehe

Huda said...

@~ana~tu la pasal..susah gak nak cari sbb bukan musim durian..

Huda said...

@Aju Mohithihi..kak aju pun suka dc ye :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi