Monday, October 07, 2013

Penangan Shaklee collagen powder, kulit cantik sehalus bayi



Assalamualaikum dan hai!

Lama tak menerjah entry blog kengkawan ye. Maaf kesibukan melanda diriku ini megalahkan Perdana Menteri :)

Cerita pasal nak cantik dan gebu siapa tak nak ambil tahu kan terutamanya wanita, anak dara, yg bakal bernikah, mak dara pun nak juga, lelaki pun nak cantik juga kulit mereka. Cantik yg bagaimana? Mestilah cantik yg nampak sihat tidak terlalu putih melepak, cantik yg kemerah-merahan, kulit bersih tanpa jeragat dan jerawat dan menambahkan keyakinan pada setiap individu bila di khalayak ramai.

Hari ini saya nak sembang sikit pasal kolagen. Dalam pasaran sekarang ni macam-macam jenis kolagen dijual. Ada yang mahal ada yang murah, ada yang perlu direbus, ada yang perlu dimakan begitu saja.



Bagi saya, pilihan di tangan masing-masing. Tak perlu memaksa pengguna untuk memilih kolagen yang bagaimana. Saya percaya pada yang semulajadi dan berkesan dengan izin Nya iaitu Collagen Powder Shaklee.

Mari saya ceritakan kepada anda di luar sana kenapa CPS menjadi pilihan saya?

Apa kandungan Collagen Powder Shaklee (CPS)?

Kandungan utama CPS adalah dari sisik ikan merah, iaitu salah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding kolagen haiwan yang lain. 

Ada 7 lagi kandungan tambahan iaitu:

  1.  Ekstrak Kerang-kerangan - Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata
  2.  Elastin dari kolagen ikan - Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. 
  3. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dna anjal
  4. Lactobasilus Acidophilus - Sejenis bakteria baik yang membantu untuk mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaa semulajadi sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen
  5. Ekstrak Pfaffia - Pfaffia juga digelar sebagai Ginseng Brazil yang bila diganbungkan dengan enstrak biji benih Camellia Japonica, dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan mebuatkan kulit lembut, lembap dan rata 
  6. Ekstrak biji benih Camellia Japonica - Mengandungi asid oleik, sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul, dan bahan antioksida semulajadi. Isoflavon yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas
  7. Vitamin C dan Vitamin B - Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen semulajadi yang melawan radikal bebas dan merosakkan kulit kita. Vitamin-Vitamin B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk mengahsilakan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.
Apa istimewanya Collagen Powder Shaklee? 

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu (melalui ujian klinikal) 







Macam mana bentuk Collagen Powder Shaklee? Serbuk ke pil?

Ianya berbentuk serbuk yang mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran. 1 kotak mengandungi 15 sachet di mana setiap sachet mengandungi 15mg.

Tahan berapa lama Collagen Powder Shaklee ni? 

Untuk kesan yang lebih optimum, disarankan ambil 1 sachet setiap hari. Jadi untuk satu kotak penggunaan selama 15 hari. Walaubagaimanapun, pengguna boleh juga ambil selang sehari (untuk 30 hari penggunaan). 

Macam mana aturan makan Collagen Powder Shaklee?

Macam mana aturan makan collagen shaklee sangat mudah! Hanya campurkan 1 sachet collagen bersama sebarang minuman kegemaran. Diambil sebaiknya pada waktu malam kerana waktu malam adalah waktu pembinaan semula kulit. Jika sudah consume ESP atau mealshake, boleh dibancuh bersama ESP dan mealshake. Antara resepi yang boleh dicuba bersama collagen adalah: - jus twister tropicana + collagen - Milo/Serbuk Coklat Cadbury +collagen - any fruit juice + collagen Pengguna bebas nk campurkan collagen dengan mana2 minuman. Asal sedap sudah.

Berapa harga Collagen Powder Shaklee? 

Shaklee Retail price RM298. SPECIAL PRICE boleh contact saya. Jangan terkejut, kenapa ia mahal? Harga collagen berdasarkan sumber yang diperolehi untuk menghasilkan collagen. Pastinya kerana kualiti yang dijaga untuk penghasilan collagen ini. Sumber dari ikan laut dalam adalah sukar untuk diperolehi. Jadi harga setanding dengan kualiti.

Siapa sesuai ambil Collagen Powder Shaklee?

Collagen sesuai diambil oleh mereka yang mengalami masalah berikut: 

  • Terdapat garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, 
  • Kesan bengkak bawah mata, 
  • Penglihatan kabur. 
  • Gusi yang tidak sihat 
  • Rambut kering dan bercabang di hujung 
  • Liang roma besar, pigmentasi, jeragat, kulit kering 
  • Garis halus pada leher 
  • Kulit hilang keanjalan, lebih kering. 
  • Kelihatan tua daripada umur sebenar. 
  • Organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan. 
  • Payudara dan punggung kelenturan 
  • Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi. 
  • Kulit senang pecah, pudar dan kekuningan
Bagaimana rasa Collagen Powder Shaklee

Collagen shaklee ada rasa macam ikan sedikit tapi rasa tu akan hilang jika dibancuh dengan minuman berperisa. Jadi jangan takut untuk mencuba.

Boleh tak Collagen Powder Shaklee diambil bersama product lain?  

Boleh tiada masalah cuma jarakkan pengambilan selama 2-3 jam.

Ibu menyusu boleh ambil tak Collagen Powder Shaklee?
 

Kebanyakan kandungan collagen powder shaklee adalah sesuai untuk ibu menyusu. Jika anda dan bayi anda boleh terima supplement alfalfa, bermakna collagen powder juga insyaaAllah tidak menjadi masalah. Malah ada yang beritahu setelah mengambil collagen, susu mencurah-curah. Jika tidak pernah menggunakan alfalfa, boleh juga menggunakan rules of 4 days. Iaitu cuba ambil collagen selama 4 hari berturut-turut, jika tiada kesan kepada bayi dan anda, bermakna anda boleh teruskan pengambilan. Tetapi satu yang pasti, kandungan collagen adalah semulajadi, no additive is added. Sekali lagi, jangan takut untuk mencuba.


TESTIMONIAL PENGGUNA Collagen Powder Shaklee






Sepanjang Oktober 2013 ini harga sekotak CPS tersangatlah murah dari harga asal. Berbaloi jika anda beli ketika tengah promosi, silap-silap buat stock untuk beberapa bulan.

Beli 6 kotak CPS anda bakal terima 1 lagi kotak CPS secara PERCUMA!

Kongsi dan beli bersama rakan-rakan juga dibenarkan, misal kata anda ambil 2, rakan lain ambil seorang 2, cukup 6 kotak anda order dengan saya, dapat lagi sekotak CPS untuk anda.

Cepat hubungi saya sebelum promosi berakhir ye pada 31 Oktober ini!!!
================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.


Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
SMS/WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

COD area Kluang, Johor
 
Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi