Wednesday, February 27, 2013

Wordless Wednesday #1 2013


dulu-dulu

now

mana lagi hansome? atas or bawah? cutiepie ummi :)
as for me, prefer yg atas tu...sangat cute dengan style dia :)

Tuesday, February 26, 2013

HOT Product: ESP untuk semua

Energizing Soy Protein


Sesuai untuk semua:

1. Ibu-ibu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan cergas.

2. Wanita yang ingin menguruskan badan: Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberi rasa kenyang yang lebih lama... no more heavy breakfast.

3. Ibu-ibu yang menyusu: Membantu membanyakkan dan mengekalkan supply susu disamping pengambilan air yang cukup dan proses pengepaman yang konsisten.

4. Pesakit kencing manis: mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.

5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus, gebu dan berseri! WOW!!!! dan lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yg berdiet, nak tambah tenaga…anda, sy, kamu dan dia yg sihat dan ingin kekal sihat..InshaAllah.


Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan  protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik)  yang diproses di bawah suhu rendah. Selain itu, setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.

Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atau muda.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari  susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

*credit SINI

Hubungi saya untuk mendapatkan harga promosi.


stock ESP sentiasa mendapat permintaan yg tinggi

         
ESP mesti ada dalam kebanyakan set


Sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi saya:
 
Nurulhuda Ab.Karim (id:907781)
SMS/Whatssap 0122479113
FB ID: Huda Karim
COD: Kluang, Johor
 
 
*Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 


Friday, February 22, 2013

Jom berawatan terapi air di Bandar Sri Iskandar

Assalamualaikum wbt,

Pernah dengar tentang rawatan terapi air? Rasanya ramai pernah dengar dan lihat kan. Ok, nak share @ promote sebuah kedai yg menjalankan perniagaan rawatan terapi air ni di Sri Iskandar, Perak. Mohla orang Perak yg berdekatan pakat ramai-ramai pi serbu :)

Pusat Rawatan Sinar As-Syifa

Actually Pusat Rawatan Sinar As-Syifa ni, merupakan hasil usahasama modal (share partner) suami saya, abah in law dan adik in law. Kami buka kedai ini untuk memudahkan orang ramai mendapatkan rawatan alternatif seperti rawatan terapi air, bekam, urut dan sebagainya. Kita sedia maklum, berbekam kan merupakan antara sunnah Rasulullah SAW.

Untuk rawatan rendaman terapi air kami hanya mengenakan cas bayaran sebanyak RM10 selama 30 minit rendaman. Kedai dibuka bermula jam 10am sehingga 10.30pm setiap hari.

pelanggan yg sedang membuat rawatan terapi air

Bagaimana nak datang ke kedai ini? Anda yg berada di sekitar Parit, Bota, Sri Iskandar, Tronoh dan sewaktu dengannya, boleh tuju ke Petronas Sri Iskandar. (berdekatan Petronas Seri Iskandar-sebaris dngan Nasi Kandar Vanggey).

Selamat datang!



Tuesday, February 19, 2013

Milk Booster untuk ibu-ibu menyusu

Hai semua :)

Ok, hari ini nak share something best kat my blog.
Sebelum ini saya tak pernah rasa teruja nak makan supplements sehinggalah saya diperkenalkan oleh kengkawan (promote abih kat wall fb) tentang shaklee.

Saya pun tahu, ramai tak ingat yg promote dan menjualnya sambil mereka pun consume sama kan. Saya berpendapat setiap individu berhak diberi pilihan untuk memilih sendiri supplements yg mereka inginkan. Yang penting, supplements tersebut mestilah halal, bersih, semulajadi dan serasi dengan mereka kan.

Bagi saya pula, walaupun hanya seorang suri rumah yg menguruskan rumah tangga di samping berbisnes online dari rumah, saya juga PERLU untuk makan supplements. Kenapa ye?

  • saya akan duduk depan pc atau ipad selama lebih kurang 1-2 jam untuk jenguk bisnes online.
  • tugas-tugas suri rumah juga perlu dilakukan walaupun basuh baju guna mesin, masak guna dapur gas.
  • saya merupakan ibu yg menyusukan anak sepenuhnya, setiap malam saya akan terjaga untuk memenuhi keperluan anak.
  • untuk menjadikan diri saya lebih sihat seiring dengan usia yg semakin meningkat :)
Buat masa ini, saya sukakan combo set ESP dan Alfalfa untuk saya membanyakkan penghasilan susu. Alhamdulillah, rezeki Lukman masih ada dan meriah walaupun dua bulan lagi usianya akan genap 2 tahun. InsyaAllah...looking forward nak cukupkan 2 tahun susu ibu untuk Lukman.

Saya perhatikan, pengambilan supplements juga manfaatnya akan turun kepada anak yg disusukannya, so insyaAllah Lukman juga akan perolehi segala khasiat yg saya ambil dari supplements tersebut :)

'Milk booster'


Pengambilan alfalfa mampu melegakan sembelit untuk ibu dalam pantang ataupun mereka yg ingin kurus.


1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’
5. Memberi kelegaan semasa haid
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk elergi dan ekzema
8. Merawat athma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita
13. Membesar dan menegangkan payudara
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
15. Memulihkan urat selepas bersalin
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit
19. Membuang angin dalam badan

 

ESP sebagai sumber protein dalam mana-mana set supplements untuk menyerap khasiat vitamin dengan lebih cepat.

1. Ibu-ibu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan cergas.

2. Wanita yang ingin menguruskan badan: Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberi rasa kenyang yang lebih lama.. no more heavy breakfast.

3. Ibu-ibu yang menyusu: Membantu membanyakkan dan mengekalkan supply susu disamping pengambilan air yang cukup dan proses pengepaman yang konsisten.

4. Pesakit kencing manis: mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.

5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus, gebu dan berseri..WOW! dan lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yg berdiet, nk tambah tenaga.

 
Istiqamah dalam pengambilan supplements plus doa kepada Allah insyaAllah mampu membuahkan hasil yg positif. Ingatlah, semua perkara mesti dimulakan dengan usaha yg berterusan, bukan separuh jalan :)


================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.


Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

COD area Kluang, Johor

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Kehebatan Solat Dhuha

Solat dhuha, saya start rajin buat bila memulakan bisnes secara online tahun lepas. Memang banyak kelebihannya seperti pintu rezeki terbuka luas, memudahkan perjalanan hidup, rasa lebih cukup dengan rezeki yg dikurniakan dan sentiasa menjadi makhluk Allah yg bersyukur. 

jom perhatikan bait-bait doa Dhuha seperti di bawah ini:
nak lagi sedap didengar, sila tengok di youtube search Doa Dhuha (kumpulan nasyid UNIC)
Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu,
keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu,
kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah,
jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu,
limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.



Firman Allah s.w.t :

Demi waktu Dhuha dan demi Malam apabila menjadi sepi. Tidaklah Tuhanmu meninggalkanmu dan tidaklah Dia membencimu. Dan Akhirat itu lebih baik daripada dunia ini. Dan pasti Tuhanmu akan memberi kepadamu kurniaan hingga kamu menjadi suka.
(Surah al-Dhuha : 1-5 )


Waktunya


Dari setelah matahari meninggi sejengkal , lebih kurang jam 8.00 pagi hinggalah sebelum matahari menegak, iaitu tengahhari. Tidak boleh dilakukan sebelum dan sesudah batas waktu tersebut.



Rakaatnya

Dari paling sedikit dua rakaan dan mengikut riwayat yang sah paling banyak 12 rakaat. Tidak boleh dilakukan kurang daripada dua rakaat.


Tatacaranya

Setelah pasti masuknya waktu Dhuha, maka lakukanlah dalam keadaan berwuduk . Dilakukan dua rakaat dan ditutup dengan salam atau boleh juga dilakukan dengan empat rakaat satu kali salam.


” Rasullullah S.A.W bersabda: setiap pagi masing-masing persendian/ruas tulang daripada kamu sedekah, dan setiap bertasbih sedekah dan setiap tahmid (ucapan Alhamdulillah) itu sedekah, dan setiap ucapan takbir itu sedekah, dan menyeru dalam kebaikan sedekah, dan melarang dari perbuatan jahat itu sedekah, dan sebagai ganti semua itu, cukuplah dengan mengerjakan solat Dhuha dua rakaat.” (HR Ahmad, Muslim dan Daud) 
Rujukan : koleksi 100 solat-solat sunat oleh Al-Fadhil Al-Ustaz Hj. Ahmad B. Hj. Ibrahim. terbitan Al-Hidayah Publisher



Monday, February 18, 2013

'Moogoo' untuk kurangkan ekzema Husna

Assalamualaikum dan selamat tengahari kawan-kawan,

Pernah dengar 'Moogoo' tak?
Saya pernah baca dalam majalah tapi belum pernah lagi mencubanya.
Lantas, petang semalam saya ke farmasi dan diperkenalkan dengan Moogoo oleh ahli farmasi.

Actually saya nak try yg Moogoo irritable skin balm sahaja, tapi dimaklumkan out of stock dan mereka sedang order sebab baru lepas cuti CNY kan. Then, abah saya kata try beli yg trial pack. Oh Oh, tengok harga, saya telan air liur gak. Hehe. RM187 harga tertera dan ada promo diskaun RM10. So harga jadi RM177. Maka, belilah juga demi anak tercinta. Ahli farmasi itu mendakwa :), setakat ni semua customers dia puas hati, belum ada lagi yg cakap tak ok this product.

trial pack consists of this 4 items

Dalam trial pack ini ada:

1) Moogoo Milk Wash - guna untuk mandi ada milk protein dan coconut oil di dalamnya. saya siap beli span mandian tu untuk picit milk wash ni dah apply kat serata badan Husna.
2) Irritable Skin Balm - ini kita apply kat bahagian-bahagian yg irritate tu la. tujuan untuk merawat merah-merah yg keluar kat kulit tu. safe untuk baby dan children.
3) MSM Soothing Cream - then boleh apply soothing cream ini untuk melembabkan kulit kita. dia free alcohol dan fragrance free. bila pakai memang mouistrize je rasa kulit :)
4) Udder Cream -bila necessary, kita boleh apply udder cream ni, sama juga untuk melembabkan lagi kulit kita sambil merawat kulit kering.

Balik terus mandikan Husna dengan moogoo milk wash tu. Saya sukakan baunya. Lepas mandi sapukan dengan irritable skin balm. Erm, sepanjang penilitian saya, malam tadi memang Husna duk menggaru tak berhenti-henti. Saya nak tidur pun tak tenang sebab dia akan menggaru bila terasa gatal. So, saya sapukan juga dengan soothing cream moogoo bagi kulitnya lembab. Hari ni balik from school, tak nampak lagi dia menggaru.

Setakat ini, saya akan try consume dulu. Tengok lepas 2-3 minggu nanti saya akan buat review semula if ianya berkesan ye. Mudah-mudahan menjadi, kasihan tengok Husna tergaru-garu bila panas atau kering. Dah macam-macam jenis ubat doktor dan specialist kami try kat dia. Yg berbayar, yg panel dan macam-macam lagilah.



no SLS, no streoid, 100% natural

belakang kotak ada details cara guna




Friday, February 15, 2013

SURPRISED dari abah untuk Lukman!

Assalamualaikum dan hi semua blogger :)

Lama saya diam kan, saya agak busy lately dengan kids.
Cuti-cuti ni banyak habiskan masa dengan family dan lepak baca buku :)

Ok, pagi semalam saya di luar. Tiba-tiba dapat called from ABX Courier. Err...seingat saya tak ada saya membeli online, dah lama juga saya tak shopping online sebab merasakan semua keperluan masih ada. Tapi kalau kehendak tu memang banyak :)

So, saya cakat kat orang ABX tu tinggalkan notis, esok saya akan pergi ambil sendiri. But mereka bagitahu mereka akan datang semula pada sebelah petang. Bestnyalah dapat courier service macam ni kan, boleh datang 2 kali dalam sehari. If poslaju jangan harap la kan :) (ceh..sempat kutuk poslaju)

Petang tu barang pun sampai, kotak punyalah besar. Then, sy pm suami kat fb, baru perasan suami ada attach email dia beli barang untuk Lukman. Saya tanya boleh bukak tak? suami reply bukaklah. Memang jadi kebiasaan saya apa-apa barang yg suami beli walaupun atas nama saya...saya mesti minta izin dulu nak buka ke tak :)

Then, bukalah kotak besar tu, rupa-rupanya surprised yg Lukman dapat ni memang best!!!
Scooter for kids :)


source google

source google


Lukman tak faham sangat so dia macam tak berapa excited, mula-mula tu dia duduk belakang Kakak Husna, lepas tu dia macam takut-takut.

So, yg rasmikan kakak Husna la :) Scooter ni comel, orang dewasa pun boleh main. Sambil letakkan kaki kat tempat kaki tu, stereng dipusing kiri kanan and lepaskan nanti dia akan move sendiri :)



sedang merasmikan surprised dari abah untuk adik...

Best kan? tak sangka pulak abah mereka nak belikan ini through online. Terima kasih banyak-banyak. Tunggu abah balik end of March ini insyaAllah boleh ajak abah main sama kan Husna :)

Nak beli? Boleh refer link ini ye :) suami beli kat website ni. KLIK SINI

Friday, February 08, 2013

Jubah dari LQ Muslim Collection

Assalamualaikum dan selamat pagi,

Ada yg dah bercuti ye? Sempena CNY. Husna pun next week cuti sekolah seminggu, cuti sakanla dia.
Ke mana destinasi percutian kawan-kawan sempena CNY ni ye? Apa-apa pun semoga semuanya selamat pergi dan balik. Berhati-hati di jalanan.

Ok nak share tentang kemenangan saya masa join giveaway dari LQ Muslim Collection.
Alhamdulillah, rezeki tu Allah beri dalam pelbagai bentuk dan rupa, tinggal kita sebagai hambaNya nak mensyukuri atau kufur nikmat.

Hasil dari kemenangan ini, saya beroleh sehelai jubah cotton yang cantik dan sedap dipakai. Moga Allah murahkan rezeki pihak LQ Muslim Collection.

Giveaway berlangsung last week, hadiah sampai hari Isnin baru ni. Memang cepat pengurusan mereka.

Kawan-kawan yg gemarkan pemakaian jubah ni boleh jalan-jalan ke FB LQ Muslim Collection ni. atau ke laman web mereka, ada banyak pilihan jubah yang cantik-cantik dan harga pun berpatutan.

Selain itu, ada jubah nursing, jubah denim, jubah yaman, jubah lelaki, kurta, kemeja, kain rida pun ada :)


saya pemenang giveaway no 4 :)

jubah warna maroon

sweet kan :)


Thursday, February 07, 2013

Mealshakes dan OmegaGuard untuk si Manja

Assalamualaikum dan selamat pagi kawan-kawan :)

Apa khabar? Semoga hari ini lebih ceria dan bergaya berbanding semalam, lebih sihat dan berkualiti dari semalam serta lebih bersemangat untuk meneruskan kehidupan sebagai khalifah Allah di muka bumi ini.

Ok, hari ini saya nak share serba sedikit tentang makanan tambahan untuk si manja kita iaitu Mealshakes dan OmegaGuard.







Kenapa Mealshakes?
  • Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yg disarankan ianya kaya dengan sumber kalsium dan protein yg amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat dengan izin Allah.
  • Sesuai untuk semua peringkat umur dari anak berumur setahun sampai mereka besar.
    Sesuai untuk anak-anak yg tak suka makan sayur dan buah atau picky eater, maka untuk pastikan mereka memperolehi nutrisi yg cukup, so kita boleh berikan Mealshakes. 
  • Bukan setakat untuk menambah selera makan dan menambahkan berat badan, malahan ia sesuai untuk kanak-kanak obese kerana mealshakes lengkap dengan nutrien yg diperlukan oleh badan.
  • Ia juga bertindak sebagai pelawas.
  • Merupakan makanan segera tanpa curiga, rendah lemak dan rendah glycemic.
  • Rasanya sangat enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain.

Kenapa OmegaGuard? (PROMO FEB 2013 HARGA TERBAIK!!!)
 
Shaklee dah berada di pasaran dan terbukti berkesan sejak lebih 50 tahun lalu. Omega Guard Shaklee adalah ultrapure, dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.


OmegaGuard (Fish oil) mengandungi Omega-3 Fatty Acid yg dilengkapi dengan DHA serta EPA. Omega-3 adalah asid lemak perlu yg tidak dapat dihasilkan oleh badan dan perlu diambil daripada diet harian.

DHA dan EPA dikatakan dapat membantu:
-->mengurangkan KERADANGAN
-->menggalakkan fungsi OTAK, SISTEM SARAF & MATA
 


Faedah & kepentingan Omega-3 yg terdapat di dalam OmegaGuard:

  • Merendahkan tahap trigliserida dalam darah
  • Mengurangkan risiko serangan sakit jantung
  • Mengurangkan risiko ritma jantung tidak normal yang berbahaya
  • Mengurangkan risiko strok
  • Melambatkan pembentukan plak atherosclerotic
  • Merendahkan tekanan darah
  • Mengurangkan kekakuan dan kelembutan sendi
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Penyelidikan juga menunjukkan bahawa omega-3 menggalakkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah yang normal. Omega-3 juga menyokong otak, visi, dan fungsi sendi yang sihat.

Siapa Yang Sesuai Mengambil Omega Guard?

-Ibu hamil
-Ibu menyusu
-Kanak-kanak (1 tahun ke atas)
-Lelaki
-Warga Emas
-Mereka yang mengalami darah tinggi, kolesterol tinggi, diabetes
-Mereka yang mementingkan kehidupan sihat
-kanak-kanak yg menghidap atshma
-penghidap athsma


Omega Guard juga membantu dalam:

1. Meningkatkankan tahap imun tubuh
2. Membantu perkembangan memori
3. Menyihatkan paru-paru (mengurangkan masalah bronkitis dan lelah)
4. Mengurangkan kekerapan selesema kanak-kanak
 



Sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi saya:
Nurulhuda Ab.Karim (ID Shaklee:907781)
SMS/Whatssap 0122479113
FB ID: Huda Karim
 
InsyaAllah saya akan membantu, dan harga terbaik semestinya untuk anda! 


*Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 
 









Sunday, February 03, 2013

ESP HOT ITEMS!

Assalamualaikum dan hi!

Hari ini nak share pasal ESP pula :)

Apa yang best sangat pasal ESP tu? Hot items pulak kan...
Saya consume ESP semasa Lukman berusia setahun 7 bulan. Tujuan asal nak perbanyakkan susu dan juga kesihatan badan. Selepas sebulan ambil ESP, saya tambah pula ESP bersama Alfalfa. Pada masa itu, saya difahamkan, ESP jika diambil bersama Alfalfa merupakan set penyusuan yang optimum. Maka, saya pun mencubanya.

Alhamdulillah, walaupun direct feeding bukan mengepam tetapi saya dapat rasakan kelainan pada anak saya Lukman. Bila menyusu dia akan susu sekejap dalam masa 5-10 minit. Kebiasaannya setengah jam lamanya. Jenuh nak menunggu.

Satu lagi, saya perasan sendiri kulit lebih cantik. Ngeee...perasan sendiri sudahla kan. Lebih halus dan licin. Jerawat kecil-kecil tu biasalah bila datang bulan.

Then, ESP memang ada dalam kebanyakan set shaklee.

ESP + VitE = menghasilkan kulit yg cantik dan awet muda
ESP + Alfalfa = milk booster (ini yang saya consume sekarang)
ESP + Slimming set = berat badan dapat diturunkan dengan cara yg sihat bukan cepat di samping membina otot dan mengawal selera makan
ESP + Set kehamilan = kulit bayi yang dikandung akan cantik mulus, ibu hamil lebih bertenaga

dan banyak lagi kelebihan ESP.

Retail price: RM150 per canister



================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.


Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

COD area Kluang, Johor

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.






Friday, February 01, 2013

Kuala Gula Sanctuary Resort

Lama dah cerita jalan-jalan kami ni, masa bulan 12 yang lalu masa suami balik bercuti tiga minggu menghabiskan cuti tahunan beliau. Baru sempat nak dicoret serba sedikit di sini :)



Suami saya memang pencinta alam, dia suka jika pergi bercuti dapat menikmati keindahan alam ciptaan Allah SWT, di samping muhasabah diri melihat kebesaranNya. Saya pun tak terkecuali sukala ikut, ikut free kan siapa tak nak :) Lagipun, tempat jarang-jarang boleh sampai ni takkan tak nak pergi kan?

Kuala Gula ni, sebuah pekan nelayan. Eh pekan ke? Boleh dipanggil pekan walaupun tidak besar mana pekannya. Penduduk rata-rata ada yg bekerja sebagai nelayan, pekerja estet dan peniaga. Suami jumpa resort Kuala Gula ni dalam facebook. Chalet atas sungai, best sangat sebab boleh memancing terus dari balkoni chalet. Kepada pemancing-pemancing tegar, boleh try datang sini ye. Oh kat mana tempatnya ni? Kalau ikut highway exit Taiping lebih mudah saya rasa. Then ikut sign board menuju ke Kuala Gula yg terletak di dalam daerah Kerian.

Pilihan bilik ada bilik standard, bilik superior, bilik family.
Harga seperti di bawah ni:

STANDARD ROOM -WEEKDAY : RM 110/1N-WEEKEND/PUBLIC HOLIDAY: RM 130/1N
SUPERIOR ROOM -WEEKDAY : RM 130/1N-WEEKEND/PUBLIC HOLIDAY: RM 150/1N
FAMILY ROOM-WEEKDAY : RM 250/1N-WEEKEND/PUBLIC HOLIDAY: RM 280/1N
*WEEKDAY : MONDAY- THURSDAY 
*WEEKEND/PUBLIC HOLIDAY: FRIDAY- SUNDAY

Kami menginap 2 hari 1 malam sahaja, sebab keesokkannya kami dah cabut ke Langkawi pula :)
Abah saya kata, rugi tak bawak pancing kalau tak boleh try skill memancing. Hehe.

Di sebelah Kuala Gula santuary ni ada sebuah restoran terapung atas air. Boleh tahan ramai pelanggan yg datang makan kat sini. So, kami dah siap-siap booking and order makanan seawal jam 6pm. Dalam pukul 8.30pm kami keluar untuk makan. Pendapat saya, seafood yg dihidangkan memang fresh tp bab kesedapannya saya bagi 3 star saja. Sedap lagi saya makan kat Senibong, Johor Bahru :) Harga pun tidaklah terlalu mahal, reasonable la. Then, kat sini ada jual ketam lembut. 



More info tentang Kuala Gula santuary resort boleh refer di sini.



Omega Guard Shaklee

Omega Guard


 PROMO FEB 2013: Buy 6 FREE 1


OmegaGuard membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.  Penyelidikan menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.*

Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.*
Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*

Faedah & kepentingan Omega-3:

  • Merendahkan tahap trigliserida dalam darah
  • Mengurangkan risiko serangan sakit jantung
  • Mengurangkan risiko ritma jantung tidak normal yang berbahaya
  • Mengurangkan risiko strok
  • Melambatkan pembentukan plak atherosclerotic
  • Merendahkan tekanan darah
  • Mengurangkan kekakuan dan kelembutan sendi
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Penyelidikan juga menunjukkan bahawa omega-3 menggalakkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah yang normal. Omega-3 juga menyokong otak, visi, dan fungsi sendi yang sihat.

Mengapa Omega Guard Shaklee?

Shaklee dah berada di pasaran dan terbukti berkesan sejak lebih 50 tahun lalu. Omega Guard Shaklee adalah ultrapure , dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.

Siapa Yang Sesuai Mengambil Omega Guard?

-Ibu hamil
-Ibu menyusu
-Kanak-kanak (1 tahun ke atas)
-Lelaki
-Warga Emas
-Mereka yang mengalami darah tinggi, kolesterol tinggi, diabetes
-Mereka yang mementingkan kehidupan sihat


credit info : ibu iman


Slimming set Shaklee

Dalam slimming set, omega guard bertindak sebagai pemecah dan pembakar lemak dan kolestrol



Sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi saya:
Nurulhuda Ab.Karim
SMS/Whatssap 0122479113
FB ID: Huda Karim

InsyaAllah saya akan membantu, dan harga terbaik semestinya!

*Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 


Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi