Friday, May 31, 2013

Usaha untuk hamil dengan set kesuburan

Dah lama menantikan kehadiran zuriat tapi masih belum berhasil? Subhanallah, segala-galanya atas ketentuan dari Nya. Apa yg penting kita mesti jangan pernah berputus asa dan berhenti berharap kepada Allah.


Saya nak share supplements yang sesuai untuk anda yg menghadapi masalah ini. Suami isteri mestilah bekerjasama dan tidak menyalahkan satu sama lain, selalulah berdoa agar dipermudahkan urusan mendapatkan zuriat sendiri. 

Set kesuburan shaklee untuk wanita mengandungi Vitalea, B Complex, Vita-C, alfalfa dan GLA Complex, manakala untuk lelaki mengandungi Vita Lea, B complex, Vita C dan Zinc Complex.

Vitamin/produk yang memainkan peranan dalam kesuburan adalah GLA Complex untuk wanita dan Zinc Complex untuk suami. Bagaimana kedua-dua vitamin ini berfungsi?

GLA Complex membantu tubuh menghasilkan ‘cecair kesuburan’ yang antara kebaikannya ialah memberi ‘ruang’ untuk sperma terus hidup dalam tiub falipio sehingga 5 hari.
Zinc pula membantu menguatkan sperma.


Gabungan vitamin di atas memberikan anda harapan untuk menimang cahaya mata dengan izin dari Nya. Berusahalah dan berdoa.


set kesuburan budget

Testimonial customer:

1.
Alhamdulillah..br je dpt news yg cust sy sorg, amek set subur disahkn pregnt 5wks..happy sgt2 smpi mengalir air mata. Dia dh kawen sethn. Br je smbut anniversary 27/5..

2.
Nurfadilah Suardi
Hari ini dapat berita gembira dari customer yang baru amalkan set kesuburan. Dia ambil set ini sebagai alternatif lain untuk mengandung.Alhamdulillah berhasil.


 
================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.


Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
SMS/WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi


COD area Kluang, Johor dan Sri Iskandar, Perak

Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 

Tak nak ambil vitamin banyak-banyak, mari cuba VIVIX!

Assalamualaikum dan selamat petang :)

Hari ini nak share tentang VIVIX Shaklee pula, yang mana sekarang ni sedang giat dipromosikan oleh SID sebab sedang dalam PROMO MEI, Buy 6 FREE 1, FREE MEMBERSHIP lagi walaupun cuma BELI 2 botol. Harga retail RM475 sebotol. Hubungi saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA, terhad kepada 10 yang terawal sms/pm saya di FB.
 







Jom baca kat bawah ni...

✔✔TAK NAK AMBIL VITAMIN BANYAK-BANYAK? MENGHIDAP DARAH TINGGI DAN DIABETIS? DAPATKAN VIVIX SEKARANG!

Setelah Habis Sebotol Vivix – Mak Rasa Lebih SIHAT & KUAT , SAKIT LUTUT pun HILANG, Boleh ANGKUT 4 TANDAN KELAPA SAWIT BERULANG KALI!! Alhamdulillah, Syukur pada Allah kerana beri Kesihatan Buat Bonda Iffa. -Pn.Iffah Anuar-

MANFAAT VIVIX >>>> http://tinyurl.com/cqm3eb7



=========================
 
VIVIX membantu/memelihara:
♥kesihatan jantung
♥kesihatan otak
♥kesihatan sistem imun
♥kesihatan sendi
♥perlindungan antioksidan
♥peningkatan tenaga pada tahap sellular
♥kesihatan dan kesejahteraan
♥melambatkan proses penuaan

>>>VIVIX 1001 PENAWAR<<<
4 mekanisme penuaan:

1. Melindungi dan membaiki Kerosakan sellular DNA
Setiap hari, setiap sel tubuh kita diSERANG oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan2 ini merosakkan pengkalan data genetik. Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA.

2. Memberi impak positif kepada Pengawalan genetik
Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular. Dalam satu ujian klinikal, ramuan VIVIX menunjukkan ia membantu mengAKTIFkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

3. PENGELUARAN TENAGA YANG KIAN MENURUN oleh sel2
Mitochondria (penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun,fungsi sel turut menurun. Ramuan VIVIX menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.

4. Melambatkan pembentukan Protin AGE
Penimbunan berlebihan protin AGE (Advance glycation end products) boleh menyebabkan kerosakan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan VIVIX adalah 10kali LEBIH KUAT dari restivatrol untuk melambatkan pembentukan protin AGE.


Testimonial pengguna VIVIX: 


Kak Norita bercerita tentang ibunya yang menghidap diabetis

perokok tegar rasa pahit selepas minum VIVIX

Artis jelita Ayu Raudah juga mengamalkan sirap Shaklee iaitu VIVIX


================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.


Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
SMS/WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Thursday, May 30, 2013

Sejuk perut ummi

Kejadian malam semalam, masa lepas solat Maghrib. Baik pulak si kakak dengan si adik ni :) (doa ummi untuk kalian sentiasa) Kakak lepas doa salam ummi, lepas tu nak salam adik pulak. Adik memang kalau salam orang automatik dia akan cium tangan. Sweet je melihat kaletah dua beradik ni.

Sejuk perut ummi melihatnya. Ummi sayang kamu berdua :) Semoga membesar sebagai anak soleh dan solehah ye.



Wednesday, May 29, 2013

Fenomena Durian Crepe

Bukan musim durian pun boleh beli durian crepe :)

Sedapnya sehingga menjilat jari.. dulu kami selalu beli dc ni kat Nilai, tepi Giant Nilai ada seorang akak tu duduk bawah canopy jual durian crepe fresh. RM10 5 ketul. Memang sedap durian crepe dia, cream pun banyak. Kami beli sampai 3 boxes dan bawak balik Kluang. Sampai rumah terus masuk dalam freezer..tapi sebelum tu of course la dah ngap beberapa pcs :)

Semalam adik bongsu saya bawak balik durian crepe ke rumah mak saya. Saya tanya beli kat mana? Dia jawab kat Air Hitam ada jual. Lor ye ke? Tak pernah tahu pun. So pagi tadi kami ke Air Hitam jalan-jalan. Sampai kat Gerai Putu Bambu dekat traffic light pekan Air Hitam, terus ternampak ice box tulis Fenomena Durian Crepe.

Saya bukak box putih tu dan ambil 2 bekas durian crepe :) RM10 juga untuk 5pcs. Isi dia tebal juga dan sedap sangat-sangat. Yummy! Sebekas dah selamat, so tinggal lagi sebekas dalam freezer.

Siapa lagi peminat durian crepe ni? Hihi..Husna pun suka ok, 2 biji mesti masuk mulut dia dulu :) Lepas ni tak payah lagi nak exit tol Nilai semata-mata nak beli fresh durian crepe :)

sedap sehingga menjilat jari :)


Monday, May 27, 2013

BLOG berwajah baru

Alhamdulillah, berjaya juga make over blog saya yg dah bertahun-tahun wujud ni. Semuanya hasil garapan idea seorang blogger juga yg dikenali sebagai shahada.








Saya teruja sangat, blog nampak fresh dan cute..semangat sikit nak update selalu :)
Jemput singgah selalu ye kawan-kawan, saya pun dah lama tak singgah blog kengkawan...mohon maaf ye..busy sokmo :) akan dibalas kunjungan kawan-kawan sekalian, insyaAllah.

Wednesday, May 22, 2013

Ibu menyusu pun boleh KURUS tak perlu diet

Ramai ibu mengeluh, bila ada baby susah berat nak turun sebab kena make sure makan banyak untuk maintain production susu. Bila dah makan banyak confirm berat naik bagai dipam-pam kan. Well, sebenarnya ikut pengalaman saya la kan, ibu bf ni lagi cepat kurus berbanding tidak menyusukan. Melainkan, anda sendiri tidak mengawal pemakanan anda sehingga menyebabkan badan naik tak terkawal. Renung-renungkan ye corak pemakanan anda :)




So hari ini saya nak share bagaimana ibu yg menyusukan bayinya mampu kurus dalam masa yang sama production susu tetap maintain seperti biasa. Shaklee ada jawapannya tau!


Baca dulu testimonial yang saya sediakan di bawah ini:







 Produk Slimming untuk ibu menyusukan anak..

★KENAPA IANYA TERBAIK?★
♡Produk ini menurunkan berat badan yg berlebihan secara selamat dan efektif. ALFALFA dan ESP juga bertindak sebagai MILKBOOSTER serta dapat mempercepatkan penghasilan susu. So ibu menyusu yg sedang berdiet tidak perlu risau ttg masalah susu merudum.
♡ Alfalfa juga berfungsi sebagai detox dan sebagai pelawasan terbaik.








FUNGSI SETIAP PRODUK DALAM SET INI:

■ ALFALFA - ejen pembuangan lemak2 yg telah di pecahkn dan bertindak sebagai milkbooster.

□ LECITHIN - berfungsi untuk memecah dan membakar lemak2 tepu dan degil yg berlebihan dalam badan

■ ESP - Merupakan protein Soya terbaik yg bantu memberikan rasa kenyang pd ibu menyusu, membantu pembakaran kalori 35% lebih tinggi dan merupakan salah satu milkbooster dlm melancarkn penghasilan susu badan.

BONUS!!!
bila mkn set ni, bukan sekadar dapat kuruskan badan tau.. bahkan susu semakin banyak dan kulit pun jadi cantik lagi..


CEPAT! Saya open for booking sehingga 31 Mei 2013, harga SUPER DOOPER MURAH dari harga retail. 

================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis dengan kos postage
RM10 Semenanjung, RM20 Sabah/Sarawak.

Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
SMS/WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Tuesday, May 21, 2013

Vivix bantu pulihkan SLE (Lupus)

Assalam dan selamat pagi semua..

Hari ini nak cerita tentang penyakit SLE yang rata-rata ramai belum kenal lagi penyakit ni kan. So, mari saya cerita serba sedikit info yg saya perolehi hasil google.

Penyakit Sistemik Lupus Eritematosus atau lupus ini merupakan penyakit kronik berpanjangan yang berlaku akibat kecelaruan sistem pertahanan tubuh iaitu autoimmune disease.

Seorang pakar pakar perubatan dan rheumatology Jabatan Perubatan Hospital Selayang, Selangor, Dr. Ong Swee Gaik berkata,

"Sistem pertahanan tubuh merupakan rangkaian sel yang bertindak melindungi tubuh daripada serangan benda asing.

“Sistem pertahanan tubuh yang normal akan menghasilkan antibodi apabila ia mengesan organisme yang masuk ke dalam tubuh untuk mengelak serangan jangkitan organisme berkenaan. Antibodi yang terhasil akan menyerang organisme tersebut untuk mempertahankan tubuh,”.


Malangnya bagi seorang pesakit SLE, antibodi yang terhasil menyerang sel-sel tubuh sendiri yang menyebabkan organ di dalam tubuh pesakit mengalami keradangan.

Terdapat tiga jenis penyakit “lupus” iaitu:
i) Discoid Lupus Eritematosus (DLE) iaitu yang melibatkan kulit sahaja,
ii) Sistemik Lupus Eritematosus (SLE) yang boleh melibatkan pelbagai organ di dalam tubuh, dan
iii)Drug Induced Lupus yang diakibatkan daripada sesetengah ubat-ubatan.

Penyakit ini kadang-kadang sukar didiagnos pada peringkat awalnya kerana gejala-gejalanya tidak begitu ketara. Ini adalah kerana gejala-gejala awal penyakit SLE tidak spesifik termasuk rasa letih lesu, demam, sakit sendi dan keguguran rambut.

Antara tanda-tanda dan gejala-gejala yang dikaitkan dengan SLE ialah:
* ruam-ruam pada kulit muka dan badan,
* kulit yang sensitif kepada cahaya matahari,
* ulser pada mulut,
* keguguran rambut,
* sakit dan radang pada sendi,
* demam yang berlarutan,
* rasa letih-lesu,
* sakit di bahagian dada apabila bernafas (pleurisy) dan
* vasculitis (radang pada saluran darah).

Penyakit ini buat masa ini, tidak boleh sembuh tetapi ia boleh dirawat dan dikawal. Ia sering menyerang buah pinggang (lebih kurang 40 peratus daripada pesakit SLE) dan sekiranya rawatan awal tidak diberi, pesakit SLE boleh mengalami kegagalan buah pinggang. Selain daripada buah pinggang yang merupakan organ penting, SLE boleh juga melibatkan otak, jantung, paru-paru dan darah.

Walaubagaimanapun, penyakit ini boleh dibantu dengan supplement Shaklee, pesakit SLE masih boleh menyusukan anak mereka dan menjalani hidup sihat insyaAllah. Jom baca kisah benar tentang pesakit SLE ini setelah mengamalkan produk Shaklee.

Terstimonial Puan Iffah seorang pesakit SLE

Saya adalah pesakit SLE. Symptom SLE menyerang semula 2 minggu selepas saya melahirkan anak sulung saya, Faheem. Dosage intake steroid saya telah dinaikkan dari 10mg/sehari kepada 50mg/sehari. Kesan pengambilan steroid bukan sahaja dirasai oleh saya malah turut menjejaskan baby Faheem, Atas nasihat dari Paed, saya diminta agar mengurangkan penyusuan badan, dalam erti kata lain, mula memberi formula milk kepada baby Faheem.
Hanya Allah yang tahu, bagaimana sedihnya saya tatkala mendegar kata-kata Paed, tapi saya tak bolehla selfishkan? Jika susu badan saya memudaratkan baby Faheem… Maka, saya akur dengan saranan Paed dan Alhamdulillah baby Faheem kembali pulih. Akibat dari itu, susu badan saya semakin berkurangan. Apabila mula berkerja, saya pump susu untuk membuat stock baby Faheem. Tapi alahai sedihnya apabila setiap kali pump, 1/2 –1 oz saje yg saya dapat. Macam2 petua saya dah cube, bila di makan/minum bertambah susu tapi bila berhenti, susu berkurang.
Alhamdulillah Allah pertemukan saya dengan 2 insan yang istimewa, kedua2nya rakan sepejabat saya (Seorang LC, Seorang Independent Distributor Shaklee). Byk ilmu yg saya peroleh dari mereka. Tips2 dlm persediaan untuk breastfeeding. Cara yang betul untuk pump susu dan pelbagai lagi… Tapi yang paling berharga bagi saya…apabila diintroduce oleh K.Cery dgn Set B Trial Pack Shaklee. Mula2 mmg rasa mcm x percaya, tapi Allah gerakkan hati saya untuk mecuba. Dalam case sy ni special sikit, saya x ble consume Alfalfa kerana pesakit SLE tidak digalakkan mengambilnya, jadi saya tukarkan dengan OsteMatrix. K Cery juge, suggest utk sy ambil ESP bg bantu produktiviti susu disamping meningkatkan energy (yelah keje as jurutera ni, mmg perlu super duper extra energy).
Alhamdulillah, saya amat berpuas hati. Minggu pertama selepas consume Trial pack+ESP, susu utk baby Faheem makin pekat, masa baby Faheem menyusu pun makin singkat (Bila susu pekat, baby kita cepat kenyang). Hari demi hari, berkat istiqamah dlm memastikan sy pump 3/4 kali di office + 1/2 kali dirumah malam hari dan juge berterusan consume trial pack Shaklee+ESP, production susu sy semakin meningkat…dari 1oz, 5 oz, 8 oz dan siapa sangka sy berjaya pump sehingga 17-20 oz sehari. Alhamdulillah. …syukur kepada Allah s.w.t..Kerana berpuas hati, saya continue ambil Full Pack, membeli Full Pack Shaklee adalah tindakan yang bijak selain mendapat hasil yang positif, ia lebih menjimatkan kerana dijual pada harga Distributor(15% Less) dan boleh di ambil untuk tempoh 4-6 bulan. Sehingga kini, saya masih lagi mengambil supplemen Shaklee kerana saya yakin dengan anugerah dan kelebihan yang Allah berikan kepada Shaklee product akan merubah tahap kesihatan saya menjadi lebih baik. InsyaAllah.

Pengalaman Puan Iffa mengambil VIVIX:

Alhamdulillah, setelah mencari-cari supplement yang boleh membantu Iffa kekal cergas, tidak demam berpanjangan dan dijauhi dari jangkitan penyakit (orang SLE ni senang dpt infection tau)..dan yang penting, Iffa mampu berdiri, berjalan, melakukan kerja-kerja harian tanpa rasa seperti dililit atau berjalan diatas kawat2 duri.. Iffa bertemu Shaklee.. mula-mula makan untuk tambah susu, tapi tergerak hati untuk cuba VIVIX, potion ajaib..kuasa Allah SWT..

credit blog Master Cery

Testimonial ke 2









Anda mahu mencuba VIVIX?
Hubungi saya untuk mendapatkan VIVIX pada harga promosi RM3xx sahaja, retail price RM4xx.

InsyaAllah kita berusaha, Allah menentukan baik buruknya kesihatan kita. Moga Allah permudahkan usaha anda di luar sana yg menghidap SLE kembali sembuh menjalani kehidupan seperti biasa.




Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
SMS/WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Monday, May 20, 2013

Saham akhirat

Assalamualaikum dan selamat petang,

Dah lama saya nak coret kat sini pasal saham akhirat. Apa tu saham akhirat?
As manusia, kita tak lari dari sikap suka membantu orang lain jika mereka mengalami kesusahan.
Maka, di sini saham akhirat boleh disimpulkan kita mengumpul pahala untuk memudahkan amalan kita ditimbang di padang mahsyar nanti.

Sejak kebelakangan ini ada banyak channel atau saluran untuk kita gandakan saham akhirat kita dengan banyak menderma atau bersedekah kan. So, kita pilih saja mana kita nak pergi untuk kita dermakan harta yang kita ada. Tak rugi bersedekah dan menderma ni, Allah akan gandakan lagi rezeki untuk kita jika kita memberi dengan sepenuh hati dan ikhlas kerana Allah.

Antara channel yang boleh kita salurkan ialah untuk Aman Palestin dan pertubuhan-pertubuhan NGO yang lain yang banyak membantu dalam misi kemanusiaan. Dalam negara pun kita boleh bantu seperti bantuan kepada anak-anak yatim dan orang tua atau mangsa bencana. So, pokok pangkalnya balik kepada kita. Mahu atau tidak. Allah menilai hamba Nya yang beriman melalui amal bukan harta kekayaan yang limpah ruah tapi tidak digunakan untuk kebaikan orang lain, betul tak? :)

Sumbangan ikutlah kemampuan yang kita ada, jika ada RM1 dalam wallet kita bagi RM0.50, jika ada RM100, nak bagi RM5, RM10, RM20 terpulang pada kehendak kita.




Hayati lirik lagu Opick ini --> Sedekah




Alangkah indah
orang bersedekah
dekat dengan Allah
dekat dengan surga

Takkan berkurang
harta yang sedekah
akan bertambah
akan bertambah

Allah Maha Kaya
yang Maha Pemurah
yang akan mengganti
dan membalasnya
Allah Maha Kuasa
yang Maha Perkasa
semoga kan membalas surga

Oh indahnya
saling berbagi
saling memberi
karna Allah

Oh indahnya
saling menjaga
saling mengasihi
karna Allah
Allah.. Allah.. Allah.. Allah.. Allahu ya Rahman

Thursday, May 16, 2013

Selamat hari guru!


Selamat hari guru 
kepada semua guru yang pernah mengajar saya
since tadika 
hingga ke
universiti...

Moga Allah rahmati jasa kalian mengajar saya menjadi insan yg berguna.

Terima kasih cikgu!

Wednesday, May 15, 2013

Berpuasa, badan maintain sihat bertenaga!

Alhamdulillah, dah masuk bulan Rejab. InsyaAllah bakal bertemu Syaaban dan Ramadhan. Semua orang sedang giat melakukan puasa sama ada puasa sunat atau puasa ganti. Tak kisahla, asalkan kita tak lupa nita puasa ye :)
 
Ketika berpuasa, banyak cabaran dan dugaan yg kita akan hadapi. Itu semua untuk melatih diri kita supaya sentiasa bersabar dan tabah. Berpuasa juga melatih kita untuk menahan nafsu makan dan perkara-perkara lain.
 
Bagi anda yg tercari-cari supplement untuk memastikan anda maintain sihat bertenaga ketika berpuasa, jom lihat apa shaklee ada untuk bantu anda di luar sana!!!

Sesuai sangat untuk:-
1) ibu mengandung, agar dapat berpuasa dengan bertenaga.
2) ibu menyusu, agar tidak mengganggu perjalanan berpuasa & menyusu.
3) Untuk individu yang mudah migraine/ gastrik
4) Untuk warga emas yang kurang upaya/ mudah letih.
5) Untuk individu yang merancang untuk menurunkan berat badan dengan lancar

>>> MANFAAT UNTUK KITA <<<
~Mealshake dan ESP ~
♥mempunyai perasa vanila
gabungan 2 produk ini akan menghasilkan rasa minuman yang sangat lazat dan berkhasiat.
♥Ia mengandungi 9 amino acids yang lengkap untuk keperluan tubuh dan mampu memberikan tenaga serta mengawal rasa lapar ketika berpuasa.

★Tambahkan juga Performance Drink
♥Membantu mengekalkan kandungan air dalam badan kita
♥Mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk mencegah dehidrasi.
♥Merupakan minuman kegemaran atlit (ala-ala 100 plus tapi lagi sedap).
♥Mempunyai perasa oren, sesuai diminum begitu sahaja atau dicampur bersama Mealshake dan ESP.
♥Performance Drink merupakan produk pilihan breastfeeding mothers yang berpuasa kerana banyak tenaga dan bendalir yang dikeluarkan ketika proses menyusu.




Dapatkan DEAL TERBAIK ini dari saya sekarang sebelum terlambat!

================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis dengan kos postage
RM10 Semenanjung, RM20 Sabah/Sarawak.

Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
SMS/WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.



Saturday, May 04, 2013

28 April, 2nd birthday of Lukman

Assalamualaikum dan selamat pagi semua :)

Minta maaf banyak-banyak kat Lukman sebab ummi dia boleh lupa tulis entry pasal birthday dia yang kedua last Sunday, 28hb April. Ummi busy sangat sampai lupa.

Birthday kakak Husna pun ummi tak cerita kut. 3 April yang lepas. Hihi. Apa lah ummi kamu ni kan. Boleh tak ingat. Ok, ini antara koleksi gambar yang ummi boleh sharela. Tak banyak.

Alhamdulillah, semoga Lukman dan kakak Husna membesar dengan sihat. Doa ummi dan abah selalu iringi kamu berdua, insyaAllah.

saat Lukman dilahirkan 2 tahun lepas di Ipoh Specialist.

anak bujang ummi dah 2 tahun usianya, Alhamdulillah.

small celebration untuk Lukman di KFC with out abah...abah kat Pakistan lagi...

ada yang rindu kakak dan adik? :)


Friday, May 03, 2013

'Umi nampak makin muda lah sekarang'


Kulit muka kusam? Argh! Tension!!!
Cemburu tengok kulit orang lain bersih dan cantik?
================================
"Setiap hari mendapat pujian daripada org lain, kadang-kadang terfikir, entah betul ke tidak?
Namun untuk mendapatkan pujian daripada suami rasanya empat tahun sekali pun susah. Hihihi. Semalam sewaktu sedang menyusukan Baby Muiz, suami datang dekat
'Umi nampak makin muda lah sekarang'
Hahahaaaa. Terus saya gelak kuat-kuat.
'Ni mesti pasal mkn collagen ni?'
Saya senyum sampai ke telinga. Punya lah seronok masa tu. Rasa macam nak telan dengan kotak-kotak sekali collagen yg ada :P" - Puan Fatma Mohd

Testimonial lain di sini -->
http://tinyurl.com/c5cm59u

================================
Manfaat Collagen Powder:
✔✔Anti penuaan - kolagen mengurangkan liang pori, kedutan dan garis yg kelihatan
✔✔Menghidratkan - kolagen melembabkan kulit bagi mengurangi rasa kering pada muka
✔✔Mengembalikan keanjalan kulit - kolagen meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.
✔✔Melicinkan - kolagen meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit
✔✔Menyubur - kolagen menggalakkan kuku yang kuat, rambut yg tebal dan bersinar
✔✔Mencerah - kolagen mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit
✔✔Menegang - kolagen membantu menegang dan menganjalkan payudara.

Manfaat ESP:
✔✔ Energizing Soy Protein yang TERBAIK
✔✔ Memberikan Tenaga yang BERPANJANGAN pada TUBUH
✔✔ Tiada kolestrol dan laktosa
✔✔minuman berkhasiat
✔✔mempunyai 14gm protein soya
✔✔ia telah terbukti secara klinikal dapat membantu anda kekal bertenaga selama berjam-jam
✔✔Air yg digunakan untuk mencuci bagi mengeluarkan bahan penting seperti isoflavones, genistien dan daidzein juga menyediakan anda dgn kebaikan keseluruhan soya
✔✔Non- Gmo ( tidak mengubah secara genetik ) protein berasaskan tumbuhan yg memastikan kacang soya shaklee bebas daripada kacang soya yg diubahsuai secara genetik

================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.


Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
SMS/WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Thursday, May 02, 2013

COD Shaklee di Putrajaya

Assalamualaikum dan selamat pagi semua :)

Semalam cuti hari pekerja, hari ini mesti kerja kan. Selamat bekerja semula!

Ok hari ini saya nak memperkenalkan seorang kawan, yang baru memulakan bisnes Shaklee.
Beliau adalah Azni.

Anda boleh jejaki beliau di laman blog ini --> http://aznizulhelmi.blogspot.com/



Bagi anda yang tercari-cari SID berhampiran anda iaitu di sekitar Putrajaya dan Bangi boleh call/sms Azni untuk info lanjut.


Tapi jangan main serang dia time office hour atau mohon maaf ye jika dia reply lambat sebab dia masih bekerja :)

Nak COD pun boleh, cuma berikan dia masa untuk order barang dari Shaklee sebab dia masih baru.

Hubuni Azni (012.9633941)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bagi anda yang mahu lakukan perubahan untuk diri anda dan keluarga, mahu mencari side income sambil jaga anak di rumah (bagi surirumah sepenuh masa), anda boleh hubungi saya untuk info lanjut.

Huda Karim | SMS/WhatsApp 0122479113

Kelebihan berdaftar dengan saya:
Bimbingan intensif disediakan secara ONLINE di Facebook, group EXCLUSIVE hanya pengedar sah yang berdaftar bersama kami layak menyertai dan mendapatkan RAHSIA KEJAYAAN  kami yang tidak terdapat di mana2….GROUP….

Bimbingan OFFLINE - Coaching, Kelas bimbingan disediakan dan kami juga mengadakan Misi Road Tour ke setiap negeri di Malaysia.

Kami hanya memilih yang TERBAIK untuk bersama kami. Jika anda adalah yang TERBAIK, mari sertai kami sekarang!!!

Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee

Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM650) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya (sms/email untuk medapatkan no id) sebagai sponsor/upline.
Yuran keahlian Shaklee

Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).
Tak Perlu Maintain point dalam Shaklee

Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase
Tak Wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?

Benar, tak perlu maintain point atau ada pembelian.
Apa yang diperlukan sekiranya saya nak daftar sendiri di branch?

Anda perlukan sponsor iaitu ahli berdaftar dengan Shaklee. Sila gunakan ID 907781 saya sekiranya anda berhasrat untuk bersama2 dengan saya (satu hari nanti ke) dalam bisnes Shaklee online or offline.


Wednesday, May 01, 2013

1 MEI Hari Pekerja




Selamat menyambut hari pekerja!
Kepada suri rumah anda juga perlu bercuti dan berehat ye.

Saya on je, kerja dari rumah kan. Sesiapa yang nak order shaklee, hari ini ada offer best ye untuk ESP Shaklee. Harga market RM160 with postage.
Harga hari ini sempena hari pekerja anda boleh sms saya 0122479113.




Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
SMS/WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi