Friday, February 28, 2014

Apa yg best sangat GLA complex ni?

Assalamualaikum, salam Jumaat semua.

Dah malam baru update blog, hihihi..almaklum puan blog ni pun ada masa nak busy benda lain juga :)

Ok, malam ni nak share kat kengkawan semua tentang kebaikan dan keistimewaan GLA Complex. Apa yg best sangat ye sampai ramai tau customer saya ni duk repeat order. Abih je order. Abih je order.

Sebelum tu kita ketahui dulu apa itu GLA complex.

Apa itu GLA

GLA = Gamma Linolenic Asid ialah sejenis asid lemak yang mempunyai kuasa penyembuhan untuk masalah ketidakstabilan hormon, kesuburan dan senggugut. Gla  Compleks daripada Shaklee dihasilkan daripada gabungan ekstrak bunga borage, minyak biji bunga matahari yang kaya dengan Omega 6 dan Vitamin E. . Gabungan bahan-bahan inilah yang menjadikan GLA Compleks begitu berkesan bukan sahaja untuk menstabilkan hormon malahan juga sesuai untuk kulit. Jerawat-jerawat yang sering bertandang juga makin mengecut kesan daripada Vitamin E yang terdapat di dalam GLA Compleks. Kulit wajah bertambah glowing akibat daripada pemulihan hormon yang berlaku. 

GLA juga memberi kesan yang sangat baik kepada pesakit Eczema. Kekeringan, kegatalan dan keradangan yang dialami oleh pesakit eczema makin berkurang disebabkan oleh kelembapan yang dberikan oleh GLA Compleks. 


GLA vs EPO

EPO memang antara vitamin kesukaan wanita. Ianya diperbuat daripada ekstrak bungaan Evening Primrose Oil. Gla pula diektrak daripda bungaan borage. Keduanya mempunyai GLA di dalamnya cuma peratusan GLA di dalam EPO hanyalah 10% manakala di dalam GLA Shaklee ialah 25%. 

Borage juga dijamin tiga kali ganda lebih berkesan berbanding EPO. Kelikatan GLA di dalamnya membantu mengatasi masalah-masalah yang disebutkan di atas. Malahan ia juga berkualiti tinggi dan selamat kerana bunga-bunga borage ini ditanam secara organik di kawasan bernama Saskatchewan.

Gabungan borage bersama minyak biji bunga matahari dan Vitamin E membuktikan lagi kehebatan sebatian ini. Minyak biji bunga matahari yang menghasilkan Omega 6 terbukti mempunyai khasiat yag sangat banyak. Untuk makluman omega 6 ini tidak mampu dihasilan oleh badan. Ianya dihasilkan melalui pemakanan kita dan antara kebaikannya ialah membantu mengawal proses aturan badan menjadi teratur. 

Berikut saya senaraikan manfaat GLA Complex:


① Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

 Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

 Melambatkan menopaus - Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flushes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

 Memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

 Menentang kanser - GLA ialah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

 Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.
 
 Menghalang kompilasi diabetes -  Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi.
 
 Pelangsingan dan menghalang pertambahan berat badan - Merendahkan kolesterol LDL, menghalang pertambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.

 Menghalang tekanan darah tinggi -  Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

 Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

 Hiperaktif dan Autisma (ADD / ADHD) - Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.
 
klik imej untuk lebih jelas
 
cadangan set kesuburan untuk suami dan isteri
 
 
Sebotol GLA complex kegunaan selama sebulan.
60 capsuls.
RP: RM91 (nak harga kasih sayang boleh whatsApp 0122479113)
================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.

Bagi yang nak guna ID saya 907781 di semua branch Shaklee 1 Malaysia pun dialu-alukan.

Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

COD area Kluang, Johor
 

Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi