Thursday, September 25, 2014

Shaklee Effect: Saya yang dulu bukanlah yang sekarang

Assalamualaikum semua. Hari ini saya ingin kongsikan pengalaman saya bersama Shaklee. Teruja saya nak berkongsi pengalaman pertama kali saya hamil dan berpantang dengan Shaklee. Luar biasa best!!!

Kisah #shakleeEffect saya bermula pada penghujung 2012 masa tu saya join ahli sebab nak makan sendiri. Saya ada beli sikit-sikit vitamin seperti alfalfa, gla, esp untuk saya dan mealshake untuk anak sebab ekzema. 

Sebelum ambil Shaklee, muka saya pucat dan kusam, saya juga ada masalah tonsil serta badan sedikit berisi mungkin sebab tak jaga pemakanan, malam-malam pun selamba makan. Saya juga ada sejarah anemia, bila konsisten ambil Vitalea anemia tu tak teruk sangat. Saya tak pernah nak ambil kisah tentang supplement ni kalau makan pun on off mana nak dapat hasil yg baik kan. Tapi selepas mencuba Shaklee saya terus jatuh cinta dan konsisten mengambilnya dari bulan ke bulan.

Awal tahun 2013 saya konsisten mengambil Shaklee sehingga saya disahkan pregnant anak ke 3 pada penghujung tahun 2013 dan ambil full set kehamilan Shaklee. Doc saya pun tak bagi vitamin lain sebab saya mention ambil Shaklee. Masa tu hb sedikit low tapi saya konsisten juga ambil Vitalea sehari 2 biji. Dan Alhamdulillah hb saya naik sehingga bacaan 11. 

Saya bersalin dan berpantang pada Ogos 2014 juga dengan mengamalkan sepenuhnya set berpantang Shaklee. Set berpantang terdiri daripada:

  • Vitalea untuk memberi tenaga
  • Vitamin C untuk kuatkan sistem imun badan saya
  • B complex menghindar saya dari alami kemurungan dan stress dalam pantang serta mencantikkan kulit saya
  • Zink untuk mempercepatkan proses sembuh luka bersalin saya
  • Ostematrix saya ambil malam sebelum tidur agar pinggang tak sakit, mudah nak jaga di waktu malam untuk susukan baby Yusuf dan lancarkan pembuangan di pagi hari (elak sembelit)
  • ESP untuk bekalkan tenaga kepada saya dan bagi kesan vitamin yg saya ambil lebih optimum.
  • Saya juga turut mengambil Vitamin E untuk masalah stretch mark di perut dan peha :)

Alhamdulillah, gambar dengan jubah pink tu ketika saya masih lagi berpantang iaitu 30 hari. Badan dah slim, kulit bersih (sebelum ni saya banyak bintik-bintik hitam dan pori-pori terbuka). Masa kawan saya datang visit pada hari ke 3 bersalin, dia perasan saya macam orang bukan dalam pantang. Cergas je rupa...nampak bertenaga dan kuat padahal baru 3 hari lepas bersalin. Apa yg bestnye, set berpantang ni boleh diambil sejurus selepas kita bersalin. Even yg berpantang sendirian pun boleh ambil set berpantang ni sebab tak perlu nak rebus dan sebagainya. 

Saya sudah, anda bila lagi?


Inilah kisah shaklee effect saya. Pengambilan supplemen SHAKLEE memang merubah saya untuk tampil lebih yakin dan bertenaga di khalayak ramai. Syukur Alhamdulillah atas nikmat kesihatan yg Allah kurniakan. 

#ShakleeEffect #s2uFamilies #s2United #kioskvitaminummi #sayajualshaklee #shakleekluang #shakleejohor #isellshaklee

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya:
Nurulhuda Ab.Karim
012-2479113
COD area: Kluang, Johor

Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi