Friday, January 31, 2014

GOUT, bagaimana penyelesaiannya dengan Shaklee?

GOUT



ANDA MENDERITA HIDAP GOUT? BAGAIMANA SHAKLEE MEMBANTU ANDA ATASINYA? 

Jemput baca secebis info di bawah.

Gout adalah satu penyakit sendi yang disebabkan oleh asid urik berlebihan di dalam badan. Asid urik adalah bahan kumuh sejenis protein iaitu purin. Tubuh kita menyingkirkan bahan kumuh ini melalui air kencing, tapi apabila ia berlebihan dan tidak dapat dibuang, ia terkumpul di dalam sendi. Inilah yang menyebabkan gout.

Tubuh menjadi kurang efisien untuk membuang asid urik tersebut apabila buah pingang tidak berada di tahap kesihatan yang optimum. Ya, buah pinggang kita adalah organ perkumuhan yang penting untuk menyingkirkan bahan-bahan yang tidak diperlukan oleh tubuh, namun dalam beberapa keadaan, buah pinggang tidak dapat bekerja dengan baik, akibat dari:
  • Pengambilan ubat-ubatan berunsurkan ‘drug’
  • Stress dan tekanan perasaan
  • Pengambilan protein yang berlebihan
  • Kekurangan vitamin tertentu yang diperlukan untuk proses perkumuhan
Jadi, apakah yang boleh dilakukan oleh pesakit gout di samping mendapatkan rawatan doktor yang berkelayakan?
  • ALFALFA - detox semulajadi yang menyingkirkan toksid secara lembut dari badan. Pengamal alfalfa perlu mengambil air yang banyak untuk melancarkan proses detox ini.
  • PERFORMANCE DRINK – memelihara kandungan bendalir dalam badan supaya mencukupi untuk mengelakkan dehidrasi. Penting untuk pesakit gout mempunyai bekalan air mencukupi dalam badan untuk proses perkumuhan asid urik. Ia berkaitan dengan pengambilan alfalfa sebagai detix di atas.
  • FIBER PLAN UNFLAVOURED – mengandungi vitamin, mineral dan fiber yang berfungsi untuk menyerap lebihan gula dan lemak dari badan dan menyingkirkannya melalui proses perkumuhan.
  • OMEGA GUARD – mengelakkan keradangan sendi.
  *Info credit dari blog SihatLestari


Set GOUT terdiri daripada AJHT, Omegaguard, Alfalfa dan Performance Drink
  
ATASI SAKIT GOUT ANDA SEKARANG!

================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.


Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

COD area Kluang, Johor
 
Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.  


Sunday, January 26, 2014

Mudahnya berbisnes dengan Shaklee

Alhamdulillah, berkesempatan juga saya menulis entry hari ini berkenaan bisnes.
Sejak kebelakangan ini ramai ibu yg bekerja nekad untuk berhenti kerja, memilih untuk membesarkan anak depan mata sebab beberapa masalah yg sering berulang dan berlaku dalam masyarakat kita. Antaranya masalah nurseri yg lebih memikirkan keuntungan semata-mata, masalah sosial dan jenayah seperti isu culik, rogol dan bunuh serta pelbagai lagi dilema ibu bapa.

Apabila berhenti kerja, mestilah memikirkan sesuatu untuk dilakukan untuk menampung perbelanjaan keluarga terutamanya yg tinggal di bandaer-bandar besar. Maka, di sinilah solusinya apabila saya mengsyorkan anda berbisnes dari rumah dengan Shaklee.

Tak susah pun sebenarnya, malahan ramai yg telah buktikan mereka telah berjaya dengan bisnes Shaklee. Antar kelebihan yg bakal anda perolehi:

-Cash bonus (monthly) ini berdasarkan min points yg anda kumpul untuk distributor Shaklee.
-Car (insentif kereta dibayar oleh Shaklee berdasarkan kelayakan)
-Convention (trip dalam dan luar negara yg ditaja khas dan percuma oleh Shaklee)

Kelebihan lain termasuklah,
-Mendapat bimbingan dari mentor yg berjaya
-Atasi masalah kewangan
-Anda sendiri tentukan berapa bonus yg anda mahukan
-Bonus dibayar berdasarkan usaha titik peluh anda sendiri bukan sebab cari downline
-Tak perlu head hunting (beriya cari downline)
-Bimbingan secara online (fb group, WhatsApp, blog dan sbgnya)
-Sambil berbisnes dapat uruskan hal keluarga

Ok, itu sedikit sebanyak yg saya dapat huraikan berkenaan bisnes Shaklee ini.

Berapa yuran atau modal yg diperlukan untuk berbisnes Shaklee ini?
---> RM75 / RM85 (semenanjung / Sabah / Sarawak) sekali seumur hidup.

Untuk info lanjut, anda boleh bertanya kepada saya melalui email atau pm di fb atau whatsapp.
Saya memerlukan beberapa agent dari seluruh negara tertuamanya di Sabah / Sarawak, Kelantan, Terengganu dan Perlis.

Hubungi saya,

Nurulhuda
WhatsApp 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
Page FB: Kiosk Vitamin Ummi

Friday, January 24, 2014

Salam dari luar negara

Assalamualaikum,

Alhamdulillah...lama sungguh saya ngelat nak update new entry kat blog ni kan.
Almaklum kebusyian melanda saya dan keluarga. Marketing Shaklee masih on, insyaAllah.

Saya dan anak-anak kini berada jauh dari bumi Malaysia dan keluarga tercinta.
Kami ikut husband yg sememangnya bertugas di luar negara semenjak Nov 2011 yg lalu. Selama setahun lepas saya dan anak-anak tinggal bersama kedua ibu bapa saya di Johor. Dan apabila dikhabarkan husband menyambung setahun lagi tugasnya di perantauan, husband offer saya nak ikut bersama atau tidak.

Finally, saya decided untuk ikut. Syukur dah seminggu berada di sini, dengan suasana winter yg semestinya sejuk mencecah 9 darjah Celcius. Alhamdulillah, bumi Allah ini luas untuk diterokai dan didiami.

Kehidupan kami juga berbeza sedikit, ada culture shock juga...hihi biasalah dah terbiasa tinggal di bandar besar ada kedai dan mall. Berbeza di sini yg cuma nampak stesen tempat husband bertugas. Nak keluar pun jarang dapat, seminggu sekali. Okla tu kan, jimat duit mak...hihihi. Banyak muhasabah diri bila tinggal di sini. Banyak masa saya habiskan bersama anak-anak, cabaran mengajar Husna di rumah (mujur dia pernah bersekolah last year di PASTI) Now cabarannya nak mengajar dia supaya lancar membaca.

Marketing Shaklee saya hanya lakukan melalui online, ok juga Alhamdulillah ada sale yg masuk. Urusan packing dan COD saya serahkan kepada adik dan adik ipar saya di Johor.

Mungkin setakat ini dulu bebelan saya dalam entry kali ini. Orang kata entry pembuka bicara dari luar negara, semoga kalian yg sudi membaca blog saya sentiasa dalam redha Allah hendaknya. InsyaAllah.



Thursday, January 02, 2014

Shaklee bagi harga RUNTUH produk ALFALFA!

Assalamualaikum, selamat tahun baru kepada anda semua pembaca blog yg budiman :)

Bulan ini Shaklee umumkan promo untuk Alfalfa Complex.
Ada 2 size:

330 tabs RM53
700 tabs RM97

Kalau harga RUNTUH berapa agaknya ye? 14 orang PERTAMA yg order Alfalfa dengan saya akan dapat sesuatu yg istimewa :) Cepat order sekarang!



Khasiat daun alfalfa, selain membanyakkan susu ibu:
 
1) Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2)Galactagouge - Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).

3) Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas.

4) Membantu membuang angin dalam badan.

5) Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan.

6)Melegakan sakit sendi dan belakang

7)
Menghilangkan kelesuan dan tekanan.

8)Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint

9)
Memberi kelegaan semasa haid

10)Merawat arthitis


11)Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema

12)
Mencuci usus bagi membuang toksik

13)Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
14)Meneutralkan asid dalam badan

15)
Merawat masalah keputihan pada wanita

16)
Membesar dan menegangkan payudara
17)Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri

18)Memulihkan urat selepas bersalin


19)Membantu masalah penghadaman dan pencernaan


20)Meningkatkan stamina seorang suami


21)Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!!

22)
Dan banyak lagi untuk disenaraikan…

AMARAN
: Alfalfa TIDAK BOLEH diambil oleh pesakit SLE


Pengambilan Alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang dengan pengambilan kuantiti alfalfa. Lebih banyak alfalfa kita makan, lebih banyak air yang perlu kita minum. Walaupun alfalfa dikenali sebagai tumbuhan yang kaya dengan micro nutrient namun ia tidak mempunyai sukatan khas yang memenuhi keperluan badan kita.


Untuk ibu yang menyusukan bayi pula, alfalfa merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat. Ianya bergantung kepada keperluan badan si ibu. 


================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.


Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
SMS/WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

COD area Kluang, Johor
 
Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.  


Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi