Friday, February 28, 2014

Apa yg best sangat GLA complex ni?

Assalamualaikum, salam Jumaat semua.

Dah malam baru update blog, hihihi..almaklum puan blog ni pun ada masa nak busy benda lain juga :)

Ok, malam ni nak share kat kengkawan semua tentang kebaikan dan keistimewaan GLA Complex. Apa yg best sangat ye sampai ramai tau customer saya ni duk repeat order. Abih je order. Abih je order.

Sebelum tu kita ketahui dulu apa itu GLA complex.

Apa itu GLA

GLA = Gamma Linolenic Asid ialah sejenis asid lemak yang mempunyai kuasa penyembuhan untuk masalah ketidakstabilan hormon, kesuburan dan senggugut. Gla  Compleks daripada Shaklee dihasilkan daripada gabungan ekstrak bunga borage, minyak biji bunga matahari yang kaya dengan Omega 6 dan Vitamin E. . Gabungan bahan-bahan inilah yang menjadikan GLA Compleks begitu berkesan bukan sahaja untuk menstabilkan hormon malahan juga sesuai untuk kulit. Jerawat-jerawat yang sering bertandang juga makin mengecut kesan daripada Vitamin E yang terdapat di dalam GLA Compleks. Kulit wajah bertambah glowing akibat daripada pemulihan hormon yang berlaku. 

GLA juga memberi kesan yang sangat baik kepada pesakit Eczema. Kekeringan, kegatalan dan keradangan yang dialami oleh pesakit eczema makin berkurang disebabkan oleh kelembapan yang dberikan oleh GLA Compleks. 


GLA vs EPO

EPO memang antara vitamin kesukaan wanita. Ianya diperbuat daripada ekstrak bungaan Evening Primrose Oil. Gla pula diektrak daripda bungaan borage. Keduanya mempunyai GLA di dalamnya cuma peratusan GLA di dalam EPO hanyalah 10% manakala di dalam GLA Shaklee ialah 25%. 

Borage juga dijamin tiga kali ganda lebih berkesan berbanding EPO. Kelikatan GLA di dalamnya membantu mengatasi masalah-masalah yang disebutkan di atas. Malahan ia juga berkualiti tinggi dan selamat kerana bunga-bunga borage ini ditanam secara organik di kawasan bernama Saskatchewan.

Gabungan borage bersama minyak biji bunga matahari dan Vitamin E membuktikan lagi kehebatan sebatian ini. Minyak biji bunga matahari yang menghasilkan Omega 6 terbukti mempunyai khasiat yag sangat banyak. Untuk makluman omega 6 ini tidak mampu dihasilan oleh badan. Ianya dihasilkan melalui pemakanan kita dan antara kebaikannya ialah membantu mengawal proses aturan badan menjadi teratur. 

Berikut saya senaraikan manfaat GLA Complex:


① Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

 Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

 Melambatkan menopaus - Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flushes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

 Memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

 Menentang kanser - GLA ialah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

 Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.
 
 Menghalang kompilasi diabetes -  Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi.
 
 Pelangsingan dan menghalang pertambahan berat badan - Merendahkan kolesterol LDL, menghalang pertambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.

 Menghalang tekanan darah tinggi -  Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

 Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

 Hiperaktif dan Autisma (ADD / ADHD) - Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.
 
klik imej untuk lebih jelas
 
cadangan set kesuburan untuk suami dan isteri
 
 
Sebotol GLA complex kegunaan selama sebulan.
60 capsuls.
RP: RM91 (nak harga kasih sayang boleh whatsApp 0122479113)
================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.

Bagi yang nak guna ID saya 907781 di semua branch Shaklee 1 Malaysia pun dialu-alukan.

Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

COD area Kluang, Johor
 

Wednesday, February 26, 2014

Halau nyamuk dengan Basic H Shaklee

Assalamualaikum dan selamat petang semua rakan-rakan blogger dan pembaca blog budiman,
semoga sentiasa dalam rahmat Allah Taala, insyaAllah.

Hari ini saya nak share sesuatu yg menarik kepada anda semua berkenaan bagaimana nak halau nyamuk dengan cara yg paling selamat dan bahannya semulajadi.

gambar ihsan google

Ok, kan musim denggi sedang HOT sekarang ni. Beratus-ratus kes dilaporkan setiap hari kan, ada kes sampai yg meninggal dunia sebab lambat mendapatkan rawatan disangkakan demam biasa. Kawan-kawan yg demam semacam dan lambat kebah tu segeralah ke hospital berdekatan untuk buat ujian darah. Mudah-mudah dijauhkan dari keluarga kita perkara yg tidak-tidak, insyaAllah. Doa selalu ye.

Langkah awal sila pastikan kawasan rumah sentiasa bersih dan tempat pembiakan nyamuk kita pantau selalu. Kawasan bertakung kita buang atau tanam.

HALAU NYAMUK dengan BASIC H SHAKLEE

klik gambar untuk lebih jelas



credit gambar ihsan google

Anda tahu tak yang Shaklee Basic-H ni merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada tahun 1960.

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah dan boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.

Memang bestlah Basic H ini, kita boleh mop sekeliling rumah ataupun masukkan dalam botol spray air tu untuk spray satu rumah. Tak perlu risau sebab Basic H bukan racun serangga, tetapi serangga takut dengan Basic H.

Katakan anda pergi berkelah dan camping bersama keluarga, Basic H pun wajib bawa bersama kegunaannya pelbagai.

Akhir kata Basic H adalah pencuci serbaguna yang wajib ada. Memang lah sekarang ni ada macam-macam pencuci serbaguna tapi tahukah anda, kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan tapi dengan BASIC H, anda selamat. Ia tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa bahan pewangi , pH seimbang , tanpa klorin, berkesan meningalkan kotoran berminyak dan kepekatan berganda.

Sebotol Basic H RP RM46. Harga jimat dan berbaloi-baloi kerana tahan lama.

================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.

Bagi yang nak guna ID saya 907781 di semua branch Shaklee 1 Malaysia pun dialu-alukan.

Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

COD area Kluang, Johor

Tuesday, February 25, 2014

Supplemen untuk Perokok Tegar

Alhamdulillah, hari ini mampu lagi nak menekan keyboard untuk menaip sedikit kisah berkenaan perokok tegar.

Dewasa kini, tabiat merokok dah macam keturunan. Abah hisap, anak-anak pun turut hisap. Emak hisap pun ada. Allahu Akhbar. Mohon dijauhkan perkara yg tidak-tidak. Saya tulis ini sebab saya nampak dah terlalu ramai yg merokok di tempat awam pun sama. Langsung tak sensitif dengan alam sekitar dan orang di sekeliling nya. Bahaya merokok memang kita tahulah kan, bahaya asap rokok yg orang lain hidu, tumbuh-tumbuhan pun dapat kesan negatif, terencat tumbesarannya kan.




So hari ini saya nak share kepada anda, supplemen yg banyak membantu perokok tegar masa kini untuk berhenti merokok. Apa yg mereka amalkan?

SUPPLEMEN SHAKLEE UNTUK PEROKOK TEGAR

Vivix membantu perokok tegar untuk berhenti ketagihan merokok

TESTIMONIAL PENGGUNA VIVIX --- PEROKOK TEGAR RASA PAHIT MACAM HEMPEDU


Cegah sebelum terlambat. Tabiat boleh dihentikan dengan kesungguhan perokok untuk berhenti merokok. Supplemen membantu perokok untuk lebih sihat dan bertenaga dengan izin dari Nya. InsyaAllah.

Sebotol Vivix boleh tahan untuk sebulan kegunaan. Sesudu teh sehari.
Bagi yg berminat untuk mencuba boleh hubungi saya sekarang!

================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.


Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

COD area Kluang, Johor

Monday, February 24, 2014

Shaklee..shaklee..shaklee..tak habis-habis..

Hai! Assalamualaikum semua, apa khabar hari ni?

Wah tengok title macam tak puas hati je kan. Ye la mana taknya, ramai distributor Shaklee pada zaman ni, dan ramai di antara mereka yg betul-betul jadikan bisnes Shaklee ni income tetap bulanan di samping mereka share info kebaikan produk-produk Shaklee.

Saya nampak banyak cara orang lakukan untuk jatuhkan Shaklee, Alhamdulillah produk ini masih tegar dicari oleh peminat-peminatnya. InsyaAllah, jika kita betul-betul yakin dengan sesuatu produk tu tak perlu nak cari kekurangannya. Supplemen atau ubat adalah alternatif kita untuk ikhtiar melawan penyakit atau kesukaran. Maha Penyembuh adalah Allah SWT. Banyakkan berdoa dan kurangkan rungutan ketika ditimpa kesakitan.

Ok, by the way saya nak share lah kan...hari ini tentang supplemen semulajadi. Bagaimana yg dikatakan supplemen semulajadi tanpa bahan atau perasa dan pewarna tiruan?

Jom baca!

Keistimewaan Shaklee

Falsafah Produk Shaklee

Selama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada Shaklee kerana telah membuat sesuatu yang berbeza dari yang lain iaitu mencipta produk yang SELAMAT dan terbukti BERKESAN.
Misi kami di Shaklee ialah memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja. Kami membantu dengan cara mengeluarkan produk-produk kesihatan yang terunggul dan anda akan rugi sekiranya tidak berkongsi dengan rakan-rakan mengenainya. Setiap produk yang kami keluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.
Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.

SENTIASA SELAMAT
Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Syarat
Kami memulakan dengan sumber semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.
Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk kami adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan kami benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.

Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan:
Beberapa senarai TIDAK Shaklee:
  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang

SENTIASA BERKESAN
Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Efektif
Banyak syarikat mendakwa produk-produk mereka berkesan tetapi di Shaklee, kami mempunyai bukti. Anda akan temuinya di dalam lebih 100 kertas kajian saintifik, 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah, yang telah membuktikan keberkesanan bagi produk-produk Shaklee. Anda boleh temuinya melalui lebih 300 juta USD pelaburan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Anda juga boleh temuinya melalui ’Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC. Barkeley School Public Health menunjukkan mereka yang mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.
Dan kami membuktikannya melalui 54 pingat emas yang dimenangi oleh Shaklee setanding dengan kehebatan atlet-atlet terbaik dunia. Dan lagi, bukti yang benar-benar menyakinkan antara semua ini adalah di dalam berjuta-juta orang yang mempunyai kehidupan yang sihat, di antaranya adalah disebabkan mereka menjadi produktif disebabkan oleh Shaklee. Sebelum sebarang produk Shaklee menjadi milik anda, kami telah bekerja keras untuk memastikan ianya terbukti dan apa yang kami katakan adalah benar.
Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Hebat
  • $300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
  • Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
  • 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
  • Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
    Ekpedisi Artik Antarabangsa
  • 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
  • Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli
    Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf
    LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil
    produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.

SENTIASA MESRA ALAM
Kami Menjadi Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar
Dr. Forrest Shaklee: Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi®. Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan kami masih terus menerajui sebagai contoh kepada yang lain. Kami adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Ibu Pejabat Korporat kami telah memenangi anugerah bagi reka bentuk persekitarannya. Melalui penjualan Rangkaian produk pencuci Shaklee Get Clean® Basic H²® dalam tahun lepas sahaja, Shaklee telah menyingkirkan 2.7 bilion botol-botol konvensional 26 auns pencuci tingkap. Sekiranya disambungkan dari hujung ke hujung, botol-botol ini akan membaluti sekitar bumi lebih daripada 28 kali!
Bermula dari Penjelajah Jacques Cousteau dan seterusnya Dr.Wangari Maathai iaitu pemenang Nobel Peace pada tahun 2004, Shaklee meneruskan perjuangannya dengan bekerjasama bersama mereka yang menyayangi bumi bagi menghasilkan satu perubahan. Dalam tahun lepas sahaja, kami telah mengitarsemula lebih 1,000,000 paun kadbod, menyingkirkan lebih 10,200,000 paun sisa pembungkusan dan menyingkirkan lebih 23,000,000 paun gas rumah hijau. Ini menunjukkan bagaimana kami benar-benar bersungguh-sungguh bagi menghasilkan produk semulajadi yang berupaya melindungi bumi. 

Jadi bagaimana? Masih ragu-ragu dengan Shaklee? Tepuk dada anda tanya apa anda nak ye.

Berminat nak dapatkan produk Shaklee, boleh direct hubungi saya melalui cara berikut:

================================
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.


Hubungi saya:

Nurulhuda Ab.Karim
Shaklee Independent Distributor 907781
WhatsApp: 0122479113
Email: husnalilshop@yahoo.com
FB: Huda Karim 
Page: Kiosk Vitamin Ummi

COD area Kluang, Johor
 

Thursday, February 20, 2014

Kempiskan perut dengan Herb Lax

Wah! Bab kempis perut ni mesti ramai yg teruja kan.
Siapa tak nak kempiskan perut sendiri, dah macam-macam usaha dilakukan, senaman, makan itu makan ini tetapi keputusannya tetap sama malahan mungkin semakin boroi perut kita tu kan.

Saya nak share manfaat dan kebaikan Herb Lax salah 1 produk yg HOT DEMAND dari Shaklee untuk DETOX badan.
Jom luangkan sedikit masa anda untuk membaca.

Herb lax dan Peppermint Ginger Shaklee

Combo set slim mantap untuk kempiskan perut

Pilihan set slimming


Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.
Mari kita mengenali Herb Lax Shaklee dengan lebih dekat. Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat. Ia mengandungi 9 herba semulajadi iaitu :-
  • Alfalfa Leaves.
  • Senna Leaves.
  • Anise Seed.
  • Blue Malva Flower.
  • Buckhorn Bark.
  • Licorice Root.
  • Rhubarb Root.
  • Fennel Seed.
  • Culver’s Root.
     
    Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut dan terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.

    Ia tergolong dalam kategori julab yang lembut dan sesuai untuk kegunaan sekali sekala bagi meyingkirkan toksin dari usus.
    Ia juga membantu usus kita lebih aktif untuk gerakan peristalsis. Peristalsis adalah pergerakan kembang kuncup otot secara beritma untuk menolak makanan sepanjang salur pencernaan. Gerakan peristalsis yang baik membantu proses perkumuhan kita berjalan dengan lebih lancer.

    Kebaikan Herb Lax:
    • Pembersihan najis yang tersekat.
    • Meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
    • Membantu masalah sembelit.
    • Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi.
    • Mengempiskan perut.
    • Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebagai minuman teh herba. 
     
    Siapakah Yang Perlu Amalkan Herb Lax?

    • Pengamal tegar ubat tahan sakit.
    • Mereka yang ada masalah pembuangan, perkumuhan kurang lancar dan sembelit.
    • Mereka yang mengalami banyak jerawat.
    • Pesakit gout.
    • Mereka yang ingin membersihkan usus terutama sekali mereka yang baru berjinak-jinak dengan suplemen.
    TQ. Credit info di sini 
     
    Khas untuk semua pelanggan saya, insyaAllah saya akan berikan panduan dan konsultasi terbaik untuk anda setiap kali anda membeli produk Shaklee dari saya.
    Utamakan kesihatan, amalkan pemakanan yg sihat dan sentiasa minum air yg cukup untuk melancarkan proses perkumuhan.
    ================================
    Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan menggunakan Poslaju atau kurier servis.


    Hubungi saya:

    Nurulhuda Ab.Karim
    Shaklee Independent Distributor 907781
    WhatsApp: 0122479113
    Email: husnalilshop@yahoo.com
    FB: Huda Karim 
    Page: Kiosk Vitamin Ummi

    COD area Kluang, Johor
     
    Produk ini tidak bertujuan untuk diagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.  


Sunday, February 16, 2014

Ibu Mengandung, panduan untuk anda

Assalamualaikum dan selamat petang semua :)
Buat apa di hujung minggu ini? Bestnya dapat beristirehat bersama keluarga tersayang kan...

Hari ini saya nak share sedikit panduan untuk ibu hamil dari trimester pertama hingga ke 3.
Apakah supplemen yg boleh diambil untuk mengekalkan tahap kesihatan ibu dan anak sehingga saat kelahiran kelak. Jemput baca ye :)






Panduan Shaklee untuk Ibu Mengandung

Q1: Apakah produk Shaklee yang BOLEH diamalkan oleh Ibu Mengandung?

A1: Vitamin Asas: Vita-Lea Iron Formula, B-Complex, Vitamin-C & OsteMatrix.
Optional: ESP, Meal Shake, OmegaGuard & Performance Drink.

Vita-Lea (1 biji sehari):
Multivitamin lengkap dengan Zat Besi (Iron). Sesuai bagi ibu2 yang mengalami low Hb.

B-Complex (1 biji sehari):
Lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk Asid Folik. Ibu mengandung perlukan minima 400mcg Asid Folik untuk persediaan mengandung, terutama sepanjang trimester pertama & sepanjang mengandung. 400mcg Folic Acid ini boleh diperolehi melalui 1 biji Shaklee B-Complex + 1 biji Vita-Lea. Sila check label botol vitamin anda.

Vitamin-C (1 biji sehari):
Untuk antibodi ibu, mengurangkan masalah gusi berdarah, sumber kolagen agar kulit perut dapat menegang dengan cantik (kurangkan kesan stretch mark).

OsteMatrix (2-4 biji sehari):
Sumber kalsium-magnesium, vitamin D dan lain2.

ESP (1 sudu besar sehari):
Sumber protein, non-GMO soy.

Meal Shake (1 sudu besar sehari):
Multivitamin lengkap di dalam bentuk serbuk, yang mengandungi protein dan fiber. Sesuai di amalkan terutama peringkat awal kehamilan di mana ibu morning sickness, tak lalu makan, kerap muntah dll.

OmegaGuard (1 biji sehari):
Shaklee fish oil, sumber DHA & EPA untuk brain development baby & bantu kurangkan kolesterol buat si ibu. Sebaiknya di amalkan waktu trimester 2 & 3. Better consult dengan gynae bilakah waktu yang sesuai untuk mula makan fish oil.

*Note on OmegaGuard: Ada argument mengenai kandungan EPA yang tinggi tidak sesuai untuk preggie moms. Recommended tidak lebih 3g sehari. Sebab itu kita ambil sebiji sehari sahaja - moderate! Kandungan EPA yg tinggi dikhuatiri beri kesan pada perkembangan motor anak. Kelebihan Omega Shaklee ialah ia diperbuat drpd ikan, bukannya hati ikan. Dan, ia ditapis 2x, jadi benda2 bahaya dah ditapis keluar. Bagi fish oil yg dibuat dari cod liver oil (hati ikan), boleh jadi toksik jika berlebihan.

Performance Drink (PD)-ikut keperluan:
Badan terhidrat sentiasa terutama ketika cuaca panas terik, menghidap selesema/ demam, beri tenaga berpanjangan terutama jika ibu hamil & berpuasa. Better minum PD ini untuk memastikan paras gula di dalam darah stabil/ normal. Ingat, wajib simpan di dalam peti sejuk untuk tahan lama. Tak perlu minum hari2 pun, minum jika perlu sahaja.




testimonial set ibu hamil

(",)
Best tak info ini?
Boleh like dan share ye.

PM/whatsapp 0122479113 jika berminat nak dapatkan supplemen Shaklee dari kami.

#shaklee
#shakleekluang
#shakleeindependentdistributor
#ibuhamil

Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi