Tuesday, October 28, 2014

ESP dan Meal shakes sarapan ringkas dan berkhasiat

Breakfast penting tau, untuk beri tenaga kepada badan dan kita dapat fokus tugasan harian dengan baik insyaAllah.

Selalunya, breakfast saya di rumah ikut mood juga. Kadang tu terlebih rajin masak bihun goreng, mee goreng atau pun nasi goreng. Sekali sekala pekena nasi lemak atau roti canai. Tapi, sebelum makan makanan yg heavy ni biasanya saya akan minum dulu.

Apa minuman yg special tu?
Of course lah saya akan minum ESP dan Meal shakes.

Cara bancuhan pun sangat ringkas.
Boleh mix ESP dan Meal shakes bersama susu segar atau jus atau air kosong.
Boleh juga add Shaklee Collagen Powder bersama.
Shake shake dan minum.




Confirm kenyang sampai ke tengahari. Slim gitu :)
Bagi ibu menyusu memang bestlah susu pekat, baby pun kenyang menyusu dan mendapat khasiat yg sama dari susu ibu yg diminum.
Kulit pun licin, gebu dan cerah sekata.
Kalau ibu hamil boleh amalkan juga untuk bekal tenaga, protein dan bantu menguatkan rahim si ibu.
Pesakit diabetes tiada masalah untuk amalkan ESP dan Meal shakes ni sebab indeks glisemik nya rendah.
Bersahur pun bagus minum ESP dan Meal shakes ni agar badan tak lemau dan maintain cergas ketika berpuasa sepanjang hari.

Best sangat sebab seisi keluarga boleh amalkan.
Tak rugi laburkan untuk kesihatan.
Setin boleh tahan sebulan setengah.

Nak pesan ESP dan Meal shakes anda?
Saya adalah pengedar Shaklee pilihan anda.

Huda Karim
012-2479113 (sms/whatsapp)
Cod: Kluang, Johor
Page: Kiosk Vitamin Ummi



Rabun hilang dengan Carotomax

RABUN.

Ramai yg rimas berkaca mata. Pakai lense pulak banyak songehnya, nak kena itu nak kena ini. Apa kata amalkan vitamin A untuk kurangkan rabun tu. Cerahkan penglihatan insyaAllah.



Keajaiban Carotamax Shaklee!

🍒Terdiri daripada Enam Karotenoid Terbaik

📌CAROTOMAX merupakan campuran luarbiasa yang menggabungkan alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap. Bahkan, anda tidak akan dapat ketulenan dan keberkesanan karotenoid
daripada makanan itu sahaja.

📌CAROTOMAX menawarkan karotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina untuk:

• Memelihara kesihatan yang baik. *
• Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan
pertumbuhan tisu. *
• Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput lendir.

Kelebihan Carotomax:
•kesihatan retina mata → mengurangkan rabun
•kesihatan tulang
•kesihatan tisu kulit
•pembentukan sel darah putih dan sel darah merah
•pembentukan membran mukus
•mengekalkan sistem imunisasi badan yang sihat

Dengan kehadiran vitamin A, dapat membantu meningkatkan kesihatan tisu kulit dan membran
mukus badan kita yang mana kedua-duanya merupakan lapisan awal pertahanan badan daripada jangkitan penyakit dari luar. Selain daripada itu, vitamin A juga membantu dalam pembentukan sel darah putih yang turut membantu memberi pertahanan dalam badan dari jangkitan sebarang penyakit yang tidak diiingini.

Vitamin A terdiri dari dua jenis iaitu Vitamin A yang boleh kita dapat dari makanan seharian atau pun Provitamin A dikenali
juga sebagai carotenoids (the safest way to take Vitamin A) yang akan ditukarkan kepada Vitamin A bila badan memerlukan dan akan disingkirkan dari tubuh jika berlebihan.

Perlu diingatkan, Vitamin A tidak boleh diambil secara berlebihan. Ini adalah kerana ia merupakan salah satu vitamin larut lemak dan jika diambil melebihi dos yang ditetapkan, ia akan tersimpan di dalam organ-organ dalaman kita terutamanya
hati. Dalam kata lain, ianya boleh menjadi toksik sekiranya diambil berlebihan

🍭Carotomax shaklee berbeza dr yang lain kerana ia dalam bentuk provitamin A, yang mana HANYA akan diaktifkan apabila ia diperlukan sahaja. Jadi tiada kes Vitamin A tersimpan dan menjadi toksik seterusnya membahayakan kesihatan. (Just where else can u find vitamin like this??)

*Tidak boleh diambil oleh ibu
mengandung. Pengambilan vitamin A yang berlebihan terutamanya ketika tempoh trimester pertama kehamilan, boleh menyebabkan risiko kecacatan pada bayi dalam kandungan termasuklah kecacatan jantung dan sistem saraf.

Saya adalah pengedar Shaklee pilihan anda:
Huda Karim
012-2479113
COD area: Kluang, Johor
Page: Kiosk Vitamin Ummi

Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi